Gastro İstanbul Festivali'nde lezzet şöleni

Maçka Küçükçiftlikpark'ta bu yıl ilk kez düzenlenen Gastro İstanbul Festivali ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Gastro İstanbul Festivali'nde lezzet şöleni

İstanbul'un ve Türkiye'nin yeme-içme ve eğlence kültürüne yön veren, şehrin en iyi mekan ve restoranları, yerli üreticileri, tedarikçiler, uzmanlar ve gurmeler bir araya geldi. Etkinlik 12 Mayıs akşamına kadar devam edecek. Hayal Kahvesi Atakent Genel Müdürü Burçin Deniz Akın, 1992 yılından bu yana mevcut olan şirketin, müzik, yemek ve içkinin bir arada olduğu bir mekan olduğunu belirtti. Akın, “Bazı mekanlarda şu anda ünlü olan müzisyenlerimiz ilk kez Hayal Kahvesi Çubuklu ve Beyoğlu’nda çıkmışlardır. Bu festivale katılmamızdaki amaç, İstanbul’un bütün yeme-içme sektöründeki önde olan firmaların bize büyük getiri sağlayacağını düşündük. Satış olarak ilk gün yaklaşık bin 500 kişi geldi. Çok verimli geçiyor. İlişkiler bakımından da çok önemli” diye konuştu.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

ETLER, EDİRNE’DEN GELİYOR
Edirne Kırkpınar Lokanta’nın 2006 yılından itibaren faaliyetini sürdürdüğünü anlatan İş Geliştirme ve Marketing Müdürü Can Özkutlu, “Şu an 30 şubemiz var. Tamamı İstanbul, Bursa, Samsun ve Ankara’da konumlanıyor. Organik büyüme ve franchising ağırlıklı büyüme yapıyoruz. Etlerin tamamı Edirne’deki anlaşmalı çiftliğimizden geliyor. Bu yıl 40 şube daha açmayı planlıyoruz” dedi. Arçelik Gastro İstanbul Festivali’ne TURYİD’in üyesi olarak katıldıklarını ifade eden Özkutlu, organizasyonun çok iyi olduğunu, herkesi beklediklerini açıkladı.

“ŞAMLI USTALAR YAPIYOR”
Dünyaca ünle Semiramis Şam tatlılarını artık Türkiye’ye getirdiklerini firmanın Yönetim Kurul Üyesi Serhat Eren, “Ürünlerimiz, Şamlı ustalarımız tarafından Beylikdüzü’ndeki tesisimizde üretiliyor. Şu anda çeşitli alışveriş merkezleri ve caddelerde çeşitli noktalarla görüştük. Çok yeni daha bir ay önce başladık. Hızlı bir şekilde bu tadı bütün Türk halkına yaymaya çalışacağız. En büyük özelliği zaten çok hafif olması. Bu yüzden şerbetli tatlıyı sevmeyenlerin tercih edeceği bir ürün” şeklinde konuştu.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52