Sunar Ceo'su Çomu'ya 'konsolosluk' beratı

Sunar Grup CEO’su Hüseyin Çomu Finlandiya Büyükelçiliği'nden gelen teklifle, Finlandiya Fahri Konsolosu ilan edildi.

Sunar Ceo'su Çomu'ya 'konsolosluk' beratı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda devi Sunar Grup’un CEO’su Hüseyin Çomu, 3 Mayıs Cuma günü Park Zirve Tesisleri’ nde gerçekleşen resmi açılış töreniyle Finlandiya fahri konsolosluk beratını aldı.

40 yılı aşkın süredir Çukurova başta olmak üzere Türkiye’nin öncü gıda şirketlerinden olan Sunar Grup’un ikinci kuşak temsilcilerinden Hüseyin Çomu, Finlandiya ile kurduğu pozitif ilişkiler çerçevesinde Finlandiya fahri konsolosluğuna layık görüldü.
Sunar Grup ile Finlandiya arasındaki ilişkiler yakın zamanda geliştirilmiş olsa da, bu ilişkinin temelleri geçtiğimiz yıllarda atılmıştı. Grubun yatırımları için gerekli olan alet ve ekipmanın teknoloji ülkesi Finlandiya’dan ithal edilmesi, bitkisel yağ ve meyvecilik alanında büyük bir pazara sahip olan Finlandiya'nın ihtiyacı olan Sunar Grup ürünlerinin önümüzdeki dönemde ihracatına başlanacak olması nedeniyle grubun Finlandiya’daki pazar araştırmaları bu ilişkinin temellerini oluşturuyor.

Konuşmasına 25 yıl boyunca bu görevi yürüten bir önceki Finlandiya Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu’ya teşekkür ile başlayan Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ,Fahri Konsolosların sorumlu oldukları bölgenin birer diplomatik temsilcisi olduklarına vurgu yaparak, Hüseyin Çomu’ya  kültürel, ticari, turizm alanlarında her zaman yardımcı olacaklarını ve Finlandiya ile Türkiye’nin karşılıklı ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti .

"FİNLANDİYA İLE TİCARİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"
Osmanyine, Mersin, Adana ve Hatay mulki ve idari amirlerinin de katıldığı açılış töreninde konsolosluk beratını Büyükelçi Bayan Nina Vaskunlahti’nin elinden alan Hüseyin Çomu böyle bir görevi üstlenmekten gurur duyduğunu açıkladı ve ekledi; "Fin vatandaşlara ihtiyaç duydukları konularda gerekli yardımı sağlamak, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak, eğitim ve kültür anlamında bilgi alışverişini sağlamak adına üzerime düşeni yapacağım. Bu anlamda bölge üniversitelerimizde bulunan Erasmus öğrenci değişimi programını çok önemsiyoruz. Bu tarihten sonra Adana'da yapılan tüm ulusal ve uluslarası kültürel organizasyonlarda Finlandiyalı sanatçıları misafir etme arzusu içindeyiz. Bunun yanında sorumlu olduğumuz bölge içerisindeki odalar ve STK’lardan destek alarak firmalarımızın Finlandiya ile ticari ilişkilerini geliştirmeleri hususunda bilgilendirerek teşvik edeceğiz” dedi.

Türkiye’ye Finlandiya’dan yılda 200 bine yakın turistin de geldiğini vurgulayan Çomu, bu turistleri özellikle Mersin, Hatay ve özellikle Adana’da ağırlamak istediklerini belirtti. Türkiye’nin sadece güneş kum deniz turizminden ibaret olmadığını tarihi güzelliklerinin de tanıtılmasının gerekli olduğunu ve bu bölgeye gelecek turist sayısını arttırmayı planladıklarını söyleyen Çomu, “Bunun dışında Finlandiya ya giden Türk bir turistin de Kuzey Işıkları, 24 saat gündüz ve kış sporları deneyimlerini yaşamalarını istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52