Gıda Mühendislerinden beklenti büyük

Sektörel kuruluşlarca, gıda ve içecek üretimi üzerine yeni bir lisans mühendislik programının endüstriye katılımının köklü bir değişiklik yaratacağı belirtildi.

Gıda Mühendislerinden beklenti büyük

Birleşik Krallık‘ta sektörel kuruluşlarca, gıda ve içecek üretimi üzerine yeni bir lisans mühendislik programının endüstriye katılımının köklü bir değişiklik yaratacağı belirtildi. Gıda ve İçecek Federasyonu (FDF), öngörülen üniversite lisans programının geliştirilmesi amacıyla tüm ülkeden katılımcı üniversiteler ararken programın Eylül 2014‘de başlatılmasını umduklarını belirtti.

FDF, programı ve geleceğin uzmanlık merkezini geliştirme yollarını tartışmak üzere 20‘den fazla Birleşik Krallık üniversitesinin geçen hafta İş Hayatında Yenilik ve Yetenekler Bakanlığı‘ndaki bir brifinge katıldıklarını bildirdi.

FDF, "Yeni üniversite programı, Birleşik Krallık Gıda ve İçecek endüstrisinin ihtiyacı olan teknik bilgi ve beceriyle donanmış mezunların çıkacağı bir ‘eğitim hedef‘inde‘ başlıca rolü oynayacaktır" dedi.

FDF İnsan Kaynakları Müdürü Angela Coles-hill "Bu yeni lisans programı sektörümüzün belirli ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikteki birinci sınıf genç yetenekleri alana çekebilmemizi sağlayacaktır" dedi.
Gıdahattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52