MSA mezunlarına ICC'de eğitim fırsatı

Mutfak Sanatları Akademisi ve International Culinary Center arasındaki anlaşmayla MSA mezunları için New York’ta iki aylık ileri seviye eğitim programı başlıyor.

MSA mezunlarına ICC'de eğitim fırsatı

Türkiye’nin uluslararası diplomalı profesyonel aşçılık okulu  Mutfak Sanatları Akedemisi (MSA), dünyanın en büyük aşçılık okullarından International Culinary Center (ICC) ile gerçekleştirdiği özel anlaşmayla, mezunlarına New York’ta benzersiz bir eğitim fırsatı sunuyor. MSA mezunları, ICC’nin özel olarak açtığı iki aylık ileri seviye eğitim programına katılarak, mutfak kariyerlerinde uluslararası bir adım atacak.

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ve City & Guilds akreditasyonu ile uluslararası mesleki yeterlilik diploması veren Türkiye'nin ilk ve tek özel profesyonel aşçılık okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA),  uluslararası platformda çok güçlü bir adım daha attı. Dünyanın en büyük aşçılık okullarından International Culinary Center (ICC) ile imzalanan anlaşmayla, MSA mezunları için ABD’de  özel bir ileri seviye eğitim programı başlatıldı.

MSA mezunları dünyanın gastronomi merkezi ve tüm yiyecek-içecek  trendlerinin başkenti olan New York’ta, 2 aylık özel ileri seviye mutfak eğitimi alacak. Mezunlar, dünya mutfaklarının en başarılı örneklerinin yer aldığı, yetenekli şeflerin yaratıcılıklarını ve tekniklerini sürekli geliştirdiği bir ortamda, hem dünya çapında bir eğitim alacak, hem teknik ve yeteneklerini geliştirecek,  hem de aşçılık dünyasının önde gelen isimleriyle beraber çalışacaklar. Aşçılık dünyasının yeni isimlerine, kariyerlerinde fark yaratma imkânı sağlayan eğitim  programı sonunda ‘MSA-ICC özel ortak diploması’ verilecek. 

Türk mutfağı ICC müfredatına girecek
MSA ve ICC arasında yapılan anlaşmanın en önemli özelliklerinden birisi, ICC müfredatına Türk ve Anadolu mutfaklarının da girmesi olacak. Program kapsamında, ICC öğrencilerine MSA şefleri tarafından Türk ve Anadolu mutfağı konusunda  eğitimler verilecek. Dünyanın en saygın aşçılık okullarından ICC’nin 2012 müfredatı dâhilinde Türk mutfağı eğitimlerinin verilmesi, zengin yemek kültürümüzün tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat yaratacak.

Zengin eğitim programı
Eğitim programında, “Aşçılık”, “Pasta-Ekmekçilik”, “Şarküteri”, “Banket Hazırlığı ve Uygulaması”, “Vejetaryen Mutfağı”, “Alkollü İçecekler, Şarap ve Biralar”, “Teknolojik Mutfak Uygulamaları: Sous-vide, Düşük Isıda Pişirme Teknikleri ve Diğer Yeni Teknolojiler” ile “sektör gezileri”  yer alıyor.

ICC şefleri, MSA’yı çok beğendi
Yapılan anlaşmayla yurtdışı eğitim ağını genişleten ve uluslararası platformda  daha güçlü bir oyuncu haline gelen MSA, ICC şeflerini çok etkiledi. İstanbul’a gelen ICC yönetici şefi Herve Malivert, MSA’dan çok etkilendiğini ve  beklentilerinin çok üzerinde bir okulla karşılaştığını söyledi. ICC Uluslararası İlişkiler Direktörü Christopher Caperna ise “MSA’nın çok büyük işler başarmak istediğine tanık olduk. Başarılı olmaya çok hevesliler ve beklentilerimizin çok üzerinde bir okulu görmenin memnuniyetini yaşadık” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52