Bebeğe yasak yetişkine serbest!

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar'ın bebekler için üretilen besinlerde yasaklandığı ancak yetişkinlerde ise halen serbest olduğu açıklandı.

Bebeğe yasak yetişkine serbest!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Sekreteri Ebru Ayvaz, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO)'ın bebekler için üretilen besinlerde yasaklandığını ancak yetişkinlerde ise halen serbest olduğunu söyledi. Ayvaz, bu durumun bir çelişki olduğunu belirtti.

Ebru Ayvaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonominin temelinin tarım olduğunu belirtti. İktidarın uyguladığı yanlış tarım politikaları sonucunda Türk tarımının şu an can çekiştiğini savunan Ayvaz, "Türkiye, tarımda kendi kendine yetebilen bir ülke iken, tarım ve hayvancılığın bitirilmesi ile dışa bağımlı bir ülke haline gelmiştir. Dünya, organik tarıma yönelirken ülkemiz GDO'su değiştirilmiş ürünlerle insanımızın DNA'sını değiştirip kanser başta olmak üzere birçok hastalıklarla iç içe yaşayan gelecek nesiller oluşturarak global teknolojinin kobayı haline getirmektedir." dedi.

"GDO'LU ÜRÜNLER RANT HALİNE GELMEKTEDİR"
Türkiye'de liderlerin neoliberal politikaları benimsediğini vurgulayan Ayvaz, "Burada açıkça şunu görüyoruz ki; neo liberal politikaları benimsemiş liderler, halkın sağlığını hiçe saymakta ve para kazanma hırsının önlenemez cazibesi GDO'lu ürünleri rant haline getirmektedir. İnsan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden GDO; İsviçre, Tayland, Suudi Arabistan, Bolivya, Cezayir, Gana, Zambiya ve Gürcistan'da yasaklanmış olup sakıncaları açıklanmasına rağmen ülkemizde GDO'lu ürünlere izin verilmesi toplumun tüm kesimi için sağlık tehdidi oluşturması nasıl görmezlikten geliniyor?" ifadelerini kullandı.

"Çok ilginçtir ki; GDO'lu ürünler bebekler için üretilen besinlerde yasaklanırken, neden yetişkinlerde serbest bırakılmaktadır?" diye soran Ayvaz, "İşte böylesi bir neo liberal dönemde, sosyal devletin sona erdiğini fark ediyoruz. Sosyal devlette; devlet yurttaşlarının yoksulluğunu gidermek zorundadır. Sosyal devletin varlık nedeni budur. Yoksulluğu önlemek Anayasaya göre devletin görevidir. Çalışanlar ve çalıştıranların ortak noktada buluştuğu, sermayenin kar ettiği, emeği ile geçinenlerin insanca yaşayacağı temel ücreti aldığı bir Türkiye mümkün." açıklamasını yaptı.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52