En etkili antibiyotik: Muhteşem Yoğurt

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, yoğurt başta olmak üzere fermente gıdaların sağlığımız için ne kadar önemli olduğunun bir kere daha ispatlandığını söyledi.

En etkili antibiyotik: Muhteşem Yoğurt


Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, kendisinie ait internet sitesinde yoğurt ve insan sağlığına etkisi konusunda bir açıklamada bulundu. "Dünyanın en etkili antibiyotiği: Yoğurt" başlığıyla takipçilerine açıklama yapan Küçükusta, şu bilgileri veriyor.

Yoğurtta bulunan Lactobacillus parafarranginis KU495926 isimli bakterinin 14 antibiyotiğe dirençli bakterilere karşı etkili olduğu bildirildi.

Bu sayede dirençli bakterilere karşı yeni antibiyotiklerin geliştirilmesi mümkün olabilecek.

Daha önce de normal olarak vajinada yaşayan ve E. Coli bakterilerini öldüren ancak diğer bakterilere etkisi olmayan bir Lactobacillus türü tespit edilmişti.

Farklı Lactobacillus türlerinin HIV almasını engelleyebileceği ve erken doğumları önleyebileceği de bildirilmişti.


Tıbbın önde gelen problemi

Antibiyotiklere dirençli bakteriler modern tıbbın en önde gelen problemlerinden biri ve vaziyet her geçen gün kötüye gidiyor.

Dünya Sağlık Örgütüne göre, her sene 700 bin kişinin bu bakteriler yüzünden hayatını kaybettiğini ve gerekli tedbirler alınmazsa 2050 yılına kadar senede fazladan 10 milyon kişinin ölümüne yol açabileceği bildiriyor.
Yakın zamanlara kadar sadece hastanelerde ve yoğun bakım birimlerinde rastlanan bu bakteriler giderek toplumda yaşayan insanlarda da görülmeye başladı.

Gelelim neticeye

Yoğurt, kefir, turşu, sirke, şalgam, tarhana gibi fermente gıdaların sağlığımız için ne kadar önemli olduğu bir kere daha ispatlanmış oluyor.

Adam gibi beslenmeye devam!



Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 14:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52