Ramazan'da gıda denetimleri artıyor

Ramazan ayında, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler devam ediyor.

Ramazan'da gıda denetimleri artıyor

Haber / Kubilay Aktürk
Gıdavitrini - Ramazan ayında, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler Türkiye genelinde devam ediyor.
 
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından, il genelinde gıda denetimleri devam ediyor. Özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek, tüm gıda işletmelerinde denetimler sıklaştırıldı.

Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için Giresun genelinde il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri bünyesindeki gıda kontrol ekipleri tarafından denetimler aralıksız sürdürülüyor. Yıl boyunca rutin olarak devam eden denetimler, Ramazan ayı dolayısıyla tüketicilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıklaştırılıyor.

ALO 174 GIDA HATTINI AKTİF KULLANIN
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer veriliyor:
"Numune bazlı yapılan bu denetimlerde alınan numunelerden; 3 tavuk numunesi, 1 yaş pasta numunesi ve 1 yemek numunesinin olumsuz çıkması sonucunda 5 adet gıda işletmesine toplam 64 bin 228 TL idari para cezası kesilmiştir. 
Denetimlerde özellikle marketlerde Ramazan ayında satışa sunulan “Ramazan Paketi” adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgilerinin kontrolü sağlanmaktadır. Gıda hareketliliğinin arttığı Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır." 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 15:35

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52