Ramazan şerbeti nasıl yapılır

Ramazan ayında susuzluğunuzu gidermek ve kan şekerinizi yükseltmek için evde hazırlayacağınız şerbeti içebilirsiniz. Osmanlı'dan günümüze devam eden şerbetler.

Ramazan şerbeti nasıl yapılır


Sıcak Ramazan günlerinde kurulan iftar sofralarının vazgeçilmezi şerbet oluyor. Sofralardaki yerini diğer içeceklere kaptırmayan, hararetinizi kesen Ramazan şerbetini marketlerden almak zorunda değilsiniz. Ramazan ayında susuzluğunuzu gidermek ve kan şekerinizi yükseltmek için evde hazırlayacağınız şerbeti içebilirsiniz.

Çünkü; kolay bir tarifle kendi şerbetinizi evde yapabilirsiniz!

Gerekli malzemeler
Önce, Ramazan şerbeti için gereken sıralayalım;

- 6 su bardağı su

- 3/4 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı vişne

- 10 adet kurutulmuş erik

- 1 su bardağı kuru üzüm

- 5 gram taze zencefil

- 1 adet çubuk tarçın

Nasıl yapılır?
Derin bir tencereye su doldurun. Bu suda, kabuklarını soyduğunuz taze kök zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynatın.

Kaynamaya başladıktan sonra, toz şekeri atıp karıştırın. Ardından saplarını ayıkladığınız kuru üzüm ve erikleri ekleyin. Kaynatma süresi 5 dakikayı geçmesin.

Taze vişneleri de katıp kaynatma işlemini 3 dakika daha devam ettirin.

3 dakikanın dolmasıyla tencereyi ocaktan alıp, oda ısında bekletin. Bu sırada çubuk tarçın, karanfil ve taze zencefili çıkarın.

Ilık hale gelen şerbetinizi bir süzgeç yardımıyla sürahiye alın. Buzdolabına koyduğunuz Ramazan şerbetini içmek için iftarı bekleyin!

Osmanlı şerbetleri
Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen bazı şerbet çeşitleri ise şu şekildedir:
Elma Şerbeti, Naneli Limon Şerbeti, Böğürtlen Şerbeti, Safran Şerbeti, Koruk Şerbeti, Reyhan Şerbeti, Sirkencübin Şerbeti, Kızılcık Şerbeti, Demirhindi Şerbeti, Hibiskus Şerbeti, Gelincik Şerbeti, Menekşe Şerbeti, Hurma Şerbeti, Kakule Şerbeti, Üzüm Şerbeti, Vişne Şerbeti, Portakal Şerbeti, Çilek Şerbeti, Şeftali Şerbeti

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 20:33

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52