İlk mahsul buğday satıldı

Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'nda yılın ilk mahsul buğdayının kilosu, Konya Ticaret Borsası'nda 4,6 liradan satıldı.

İlk mahsul buğday satıldı

Konya Ovası'nda yılın ilk mahsul buğdayının kilosu, Konya Ticaret Borsası'nda 4,6 liradan satıldı. Konya'da 2012 yılının ilk mahsul buğday satışı, KTB Elektronik Satış Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Satışta, ilk mahsulü satın almak isteyenler arasında rekabet yaşandı. Yılın ilk mahsul buğdayını Güneysınır ilçesinden çiftçi Ali Emir'den kilosu 4,6 liradan satın alan Özakan Şirketi sahibi Bayram Akan, yeni hasat sezonunun çiftçiye, tüccara, sanayiciye, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
2012 yılının ilk buğdayını borsaya getirmekten çok mutlu olduğunu belirten çiftçi Ali Emir de KTB'nin kaliteli buğday yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalarının çok faydalı olduğunu, bu yıl özellikle süne ile mücadelede önemli mesafeler aldıklarını söyledi.
Artık kaliteli buğday üreterek daha çok kazandıklarını dile getiren Emir, geçen yıla göre yüzde 20 düşen verimi, daha kaliteli ürün üreterek telafi etmeye çalıştıklarını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52