Açıkta ilk kiraz hasadı Silifke’de yapıldı

Mersin’in Silifke ilçesinde hasadına başlanan açıkta kiraz, üreticiden kilosu 15 TL’ye alınırken tüketiciye 20 TL’den satılıyor.

Açıkta ilk kiraz hasadı Silifke’de yapıldı

Mersin’in Silifke ilçesinde hasadına başlanan açıkta kiraz, üreticiden kilosu 15 TL’ye alınırken tüketiciye 20 TL’den satılıyor. Silifke ilçesine bağlı Öztürkmenli köyünde Abdurrahman Serin tarafından bölgenin ilk açıkta kirazının hasadı yapıldı. Çiftçi Serin, deneme amaçlı ektiği kiraz ağacında ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Serin, meyvesi kısa saplı olan kiraz ağacını deneme amaçlı diktiğini, olumlu sonuç almasıyla da normal hasattan yaklaşık bir ay önce hasat edildiğini ve önümüzdeki yıllarda üretimi yaygınlaştıracağını kaydetti.

Erkenci bir tür olan bu kirazın üretiminin yapılmasını tüm çiftçilere önerdiğini ifade eden Serin, hasat erken yapıldığı için 15 TL’den satıldığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü yaptığı açıklamada, ilçe genelinde bin 35 dönüm arazide kiraz üretimi yapıldığını ve 310 ton rekolte beklendiğini kaydetti.

Kiraz üretiminin Öztürkmenli, Seydili, Şahmurlu, Kırobası, Örenköy, Kavak, Çatak, Kırobası, Sarıaydın köylerinde yoğunlaştığını ifade eden Süngü, hasat sezonunun temmuz ayı ortalarına kadar süreceğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52