Çaykur'un 'organik çay'ı mest ediyor

Kuzey Amerika’nın en büyük uluslararası gıda fuarı ‘Sial Kanada’ya katılan Çaykur’un organik ürünleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Çaykur'un 'organik çay'ı mest ediyor

Türkiye’nin çayını, dünyaya tanıtma çalışmalarını sürdüren Çaykur, 30 Nisan - 2 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kanada’nın Toronto şehrinde düzenlenen ‘Sial Kanada Fuarı’na katıldı. Siyah, yeşil ve organik çaylarıyla fuara katılan  Çaykur’un en çok ilgi gören ürünü yine organik çay oldu.
Hedef Organik Havza Oluşturmak
Özellikle organik çaylarının her ülkede ilgi görmesine ilişkin olarak Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Dünyada hiçbir ülkenin bizim kadar organik çay üretme kabiliyeti ve kapasitesi bulunmuyor. Organik çayı üreten kısıtlı sayıdaki ülke de bunu organik pestisit kullanarak yapabiliyor. Biz ise bölge olarak çok şanslıyız.  Türkiye, pestisit kullanmadığı için rakipsiz konumda ve insanlar bu konuda giderek daha da bilinçleniyor. Türk çay tarımı ile dünyanın en büyük organik havzasını oluşturacağız. Şu anda 78.602 dekar çaylık alanda organik tarıma geçildi. Hedefimiz Türk çay tarımı ile dünyanın en büyük organik havzasını oluşturmak ve bu alanı 94 bin dekara çıkartmak” dedi.
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52