Başbakan rekor böreğin tadına baktı!

Bursalı bir börekçi tarafından Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için yapılan 2 bin 23 metrelik böreği Başbakan Erdoğan da tattı.

Başbakan rekor böreğin tadına baktı!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Bursalı bir börekçinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 650 kilo un, 350 litre yağ, bin 200 yumurta, 45 kilo tuz, 900 kilo peynir, patates, kıyma ve ıspanak kullanarak yaptığı 2 bin 23 metrelik böreğin tadına baktı.

Bursa'nın kol böreğini tüm dünyaya tanıtmayı amaçladığını belirten börekçi Hasan Acar, Başbakan Erdoğan'la görüştü. Bursa AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de bulunduğu görüşmede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan böreğin tandına baktı. Rekor börekten haberi olduğunu ve böreğin 2023 metre olmasının dikkatini çektiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bursa'ya geldiğimde böyle bir rekor denemesi olacağını duymuştum. Hasan kardeşimiz ve ekibi bu denemeyi yapmışlar ve başarılı olmuşlar. Emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

Guinness süreci ve böreğin yapılışı hakkında Başbakan Erdoğn'a bilgiler veren Hasan Acar ise şunları kaydetti: "Biz milli yiyeceğimiz olan kol böreğine hem sahip çıkmak hem de dünyaya tanıtmak için bu işe giriştik. Bizim meslekte kalifiye eleman bulmak oldukça zor. Bu yüzden biz de mesleğimizle ilgili özel bir okul açarak eleman yetiştirmek istiyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52