Bitkisel yağlar Rusya'da görücüye çıkıyor

Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı'nda, Türkiye'nin en önemli ihracat kalemleri arasında yer alan bitkisel yağların tanıtımı gerçekleştirilecek.

Bitkisel yağlar Rusya'da görücüye çıkıyor

21. World Food Moscow 2012 Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı'nda, Türkiye'nin en önemli ihracat kalemleri arasında yer alan bitkisel yağların tanıtımı gerçekleştirilecek. Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG)'nun yurt dışındaki ilk tanıtım çalışmasının yapılacağı fuarda, Türk mutfak kültürünün birçok önemli lezzetleri de tanıtılacak.

Tanıtım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ayçiçek yağı ve bitkisel yağlar başta olmak üzere makarna, bulgur ve bakliyat ürünlerinin sergileneceği fuarda, Anadolu'nun Bereketli topraklarında üretilen tarımsal ürünlerin tanıtımının gerçekleştirileceğini belirtti. Tiryakioğlu, "Bu ürünlerin insan sağlığına yönelik faydalarının anlatıldığı bilimsel çalışmaların yer aldığı katalog ve broşürlerin dağıtılacağı özel stantta, bu ürünlerin kullanılarak pişirildiği Türk mutfağının önemli bazı yemeklerinin de sunumları yapılacak. Fuarın başarılı geçeceğini umuyoruz." dedi.

MBTG Çalışma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram da ayçiçeği yağı başta olmak üzere, bitkisel yağların Türkiye'nin ihracattaki öncü yağı olduğunu vurgulayarak, "Coğrafi olarak ayçiçeği yağı üretimine çok uygun olan Türkiye, bunun yanı sıra çok ciddi bitkisel yağ işleme tesislerine sahiptir. Bu özelliğinden dolayı, gerek ayçiçek yağı, gerek soyayağı, gerek kanola yağı ve diğer bitkisel yağlar, özellikli ve kaliteli şekilde işleyebilecek fabrikalara ve teknolojilere sahip olan Türkiye yağ sektörü, lojistik üstünlüğü ve yüksek kapasite kullanım oranıyla dünyadaki önemli ülke olma özelliğini devam ettirmektedir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52