Londra'da sıçan eti satılıyormuş!

Gizli araştırma Londra'nın doğusunda aralarında 'sıçan eti'nin de bulunduğu bir çok yasadışı et ürününün el altından satıldığını ortaya çıkardı.

Londra'da sıçan eti satılıyormuş!
BBC Londra'nın gerçekleştirdiği gizli araştırma Londra'nın doğusunda aralarında ''sıçan eti''nin de bulunduğu bir çok yasadışı et ürününün el altından satıldığını ortaya çıkardı.

VİDEOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Şehrin en büyük yiyecek pazarlarından birinde gizli çekim yapan muhabirler İngiltere'nin yiyecek güvenliği kurallarına uymayan bir çok ürünün satışta olduğunu ortaya çıkardı.

Çevre Sağlığı yetkilileri BBC'ye Dalston'daki Ridley Road Market'ta yasalara aykırı bir çok ürünün satıldığını söyledi.

Bu yasadışı et ürünleri arasında alevde mühürlenmiş koyun ve keçi eti de bulunuyor.

''Smokies'' olarak bilinen bu tip etlerin İngiltere'de satışı yasak.

Galler'de mafyavari çetelerin çiftliklerden koyun ve keçileri çalarak bu tip et üretmek için hayvanları vahşi bir biçimde katlettiği biliniyor.

Pazar'da Afrika yemekleri satan iki dükkanın da ''sıçan eti'' sattığı ortaya çıktı.

Büyük Afrika sıçanının eti aralarında Gana'nın da bulunduğu bir çok Afrika ülkesinde tüketiliyor. Sıçan etleri ülkeye gizlice sokuluyor ve herhangi bir sağlık denetiminden geçmiyor.

Uzmanlar sıçan eti yiyenlerin büyük sağlık sorunları ile karşı karşıya kalacağını söylüyor.

Ancak Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge olan Hackney'de yasadışı et satışının yaygın olduğunu bölge yetkilileri reddediyor.

Hackney Belediyesi Güvenli Mahalleler Kabinesi Üyesi Feryal Demirci ''Hackney Belediyesi'nin Sağlık yetkilileri bölgedeki binden fazla satıcıyı düzenli olarak ziyaret ediyor. 2009 yılından bu yana yasadışı et satışıyla ilgili sadece bir şikayet aldık. Ancak bu şikayetin ardından yapılan araştırmada bir kanıta ulaşılamadı'' dedi.

Demirci sözlerine ''Biz bütün şikayetleri ciddiye alıyoruz ve sonuna kadar araştırıyoruz. BBC araştırmasında elde edilen kanıtları da gözönünde bulunduracağız ve gerekeni yapacağız'' diyerek devam etti.
Bbc Türkçe

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52