Bakanlık Müsiad'ın projesini kabul etti

Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Gıda,Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu tarafından GTH Bakanlığı'na sunulan Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi kabul edildi.

Bakanlık Müsiad'ın projesini kabul etti


Gıdavitrini - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne sunulan Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi prensip olarak uygulanabilir bulundu ve kabul edildi.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, önümüzdeki günlerde projenin detaylarını görüşmek ve yol haritasını çıkarmak üzere taraflar tekrar bir araya gelecekler.

MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu üyeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu'nun hazırladığı Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi'nin geniş anlatımlı sunumu gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, Genel Müdür Yardımcısı Harun Seçkin’e Dr. Can Demir tarafından yapılan sunum samimi bir ortamda sektörel örnekler ve soru cevap şeklinde yoğun katılımlı olarak gerçekleşti. MÜSİAD adına, laboratuvarlar ve tüketici yararları konusundaki sorulara Dr. Can Demir, üretici, satış yerleri ve sektörler hakkındaki sorulara ise Muharrem Kaan cevap verdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda sonuç olarak projenin uygulanabilir olduğu, AB standartlarına uygun olduğu, konunun Müsteşarlığa ve Bakanlığa aktarılacağını, gerekli olması durumunda ise Bakanlık ve Müsteşarlık seviyesinde de sunumun yeniden yapılabilmesi için davet edebileceklerini belirttiler.

Söz konusu sunuma Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, Genel Müdür Yardımcısı Harun Seçkin, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Neslihan Alper, MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcıları Vet. Dr. Can Demir, Muharrem Kaan ve Bakanlıktan gelen İlgili dairelerin temsilcileri ile birlikte 9 kişi katılım sağladı.

GAYET OLUMLU BULDULAR
Proje sunumu hakkında Gıdavitrini'ne konuşan MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Vet. Dr. Can Demir, projenin ön kabul gördüğünü ve ilgili müdürlüğün bu konuda hayli olumlu yaklaştığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ciddi bir değişim yaşadığını gözlemlediklerini dile getiren Dr. Can Demir, gıda sektörüyle ilgili ilk defa ciddi bir projenin gündemde olduğunu söyledi. Bunun sektör adına sevindirici olduğunu ifade eden Demir, "Eğer projemiz uygulanırsa, gıda sektöründe çok büyük değişimler yaşanacaktır. Üretim, satış ve tüketici açısından bu tür projeler hayati önem taşımakta. Geçmiş dönemdeki bürokratların ilgisiz gündemlerle Türkiye'nin 4 yılını alıp götürdü. Avrupa'da üreten beyinlere ve bu tür projelere ciddi katkı ve destekler veriliyor. Ama bizler bu işleri kendi imkanlarımızla memleket ve millet sevdasıyla yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Toplantıya çok geniş anlamda katılım olduğunu söyleyen Demir, "Projeyi detaylarıyla sabırlı olarak anlattık ve bunun Bakanlığımızda karşılığını gördük. Umarım milletimize faydası olur. Şimdi sırada ikinci projemiz var. Bu da Türkiye için çok büyük katkılar sağlayacak" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 13:03

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52