Destek Market projesi anlatılacak

TİDER tarafından hayata geçirilen Destek Market projesi, 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood Istanbul 2016’da, gıda bankacılığı konulu panelde anlatılacak.

Destek Market projesi anlatılacak


Gıdavitrini - İnsanların temel ihtiyaçlarına adil ve eşit şekilde ulaşabilmesi için çalışmalar yürüten TİDER (Temel İhtiyaç Derneği) tarafından hayata geçirilen Destek Market projesi, 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood Istanbul 2016’da, gıda bankacılığı konulu panelde anlatılacak. Ekonomi Bakanlığı desteği ile birçok ülkeden alım heyetinin de yer alması planlanan fuara, 119 farklı ülkeden 360’tan fazla şirketin katılımı bekleniyor.
TİDER Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer’in konuşmacı olarak yer alacağı panelde; gıda, hijyen, temizlik, giysi gibi temel ihtiyaçlara erişimi ücretsiz olarak sağlayan ve işbirliğine dayalı bir kalkınma modeli olan TİDER Destek Market’in işleyişi hakkında bilgi verilecek. Panelde ayrıca, istihdam desteği veren TİDER Destek İK programı da anlatılacak.

Panele katılacak olan, Barilla Türkiye Kurumsal İletişim ve Dış İlişkilerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Dr. A. Hakan Göker ve CHEP Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin, özel sektör açısından gıda bankacılığı deneyimlerini aktaracak. Avrupa Gıda Bankaları Federasyonu’ndan Yeşim Pekdüz-Broet ise, Avrupa’da gıda bankacılığı ve özel sektörün katılımı hakkında katılımcıları bilgilendirecek. 

TİDER ev sahipliğinde ve CHEP Türkiye’nin değerli katkıları ile gerçekleştirilecek panelde, yoksulluğun ve israfın önlenmesinde önemli bir araç olan gıda bankacılığının tanıtılması ve fuar katılımcısı şirketlere kurumsal sorumluluk / sürdürülebilirlik alanında etkili bir iyi uygulama olarak sunulması amaçlanıyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 09:17

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52