Aydın’ın yöresel yemekleri görücüye çıktı

Aydın’da yerli ürünlerden yapılan yöresel yemekler görücüye çıktı. Düzenlenen etkinlikte ebegümecinden ısırgana, enginardan börülceye kadar Ege’ye özgü 20 yemek çeşidi yapıldı.

Aydın’ın yöresel yemekleri görücüye çıktı

Zeytinyağı ve zeytinyağlı yemek denince ilk akla gelen Ege illerinden Aydın’ının yöresel yemekleri düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Börülce, enginar, ısırgan otu ve ebegümeci pişirilen yemeklerin başında geldi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün “Yerli Ürünler, Yöresel Yemekler Projesi” kapsamında Aydın’ın yöresel yemekleri Şahnalı köyünde görücüye çıktı. Tamamı yerli ürünlerle yapılan yöresel yemekler etkinliğe katılanlara sunuldu.

Geçtiğimiz yıl başlatılan bu projenin amacı Aydın’a özgü yemek kültürünün yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılması. Bu amaçla yola çıkılan etkinliğe Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal,  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan’da katıldı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakke’nin da misafir olarak katıldığı etkinlik, Şahnalı köyü sakinleri ve çevre köylerden gelen çok sayıda ziyaretçiye de ev sahipliği yaptı.

Aydın’ın yemek kültürünü yansıtan zeytinyağlı yemeklerde enginar ve baklanın yanı sıra yörede doğal olarak yetişen ebegümeci ve ısırgan gibi çok sayıda şifa kaynağı bitkiler yer aldı.

Yerli Ürünler Yöresel Yemekler Gününe köyün yaşlıları da katıldı. Yöresel yemek deneyimlerini gençlere aktardılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52