Mahkumlar organik sebze üretiyor

Cezaevi bahçesinde mahkumlar tarafından yetiştirilen organik sebzeler, hem cezaevinin ihtiyacını karşılayacak hem de piyasada satışa sunulup gelir elde edilecek.

Mahkumlar organik sebze üretiyor

Eskipazar İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Dursun Küçükyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkumların zamanlarını değerlendirmek için cezaevi ile işbirliği yaptıklarını belirterek, cezaevi bahçesinde domatesten salatalığa, patlıcandan fasulyeye 10 çeşitten fazla ürün yetiştirmeye başladıklarını söyledi.

Sebzeleri bin 500 metrekarelik alanda yetiştirdiklerini ve toprağın çok müsait olduğunu ifade eden Küçükyılmaz, ''Bu sebzeler ürün verdiğinde öncelikle cezaevi mutfağında değerlendireceğiz. İhtiyaç fazlasını ise satarak yine cezaevi için kullanılmasını sağlayacağız.

ahkumlar boş zamanlarında bu işle uğraşıyor. Hepsi de çok yetenekli ve sebzeciliği sevdiler. Kurum olarak biz sadece teknik destek sağladık. Bu sebzeler ayrıca organiktir. Bu projenin asıl amacı mesleği olmayan mahkumlara seracılık iş kolunda eğitim vermek'' diye konuştu. Mahkumlar da seracılığı tahliye olduktan sonra da devam ettirmek istediklerini ifade ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52