Zade Vital bir ilki gerçekleştirdi

Gıda ve sağlık alanında Ar-Ge yatırımı yapan ve inovatif ürünler geliştiren Helvacızade Grubu, dünyada ve Türkiye’de ilkleri gerçekleştiriyor.

Zade Vital bir ilki gerçekleştirdi


Gıdavitrini - Türkiye’nin ilk besin destekleri markası Zade Vital®’i geliştiren ve üreten Helvacızade Grubu, Zade Vital® Tesisleri ile “İlaç Üretim Yeri İzin Belgesi”ni aldı. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk gerçekleşerek, “Cold Press” yöntemi GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) belgesi ile onaylanmış oldu. Belge, düzenlenen tören ile, Konya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci tarafından Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’e takdim edildi.
 
Türkiye’nin en büyük 500 kurumu alanında yer alan, üniversite & sanayi işbirlikleriyle, gıda ve sağlık alanında Ar-Ge yatırımı yapan ve inovatif ürünler geliştiren Helvacızade Grubu, dünyada ve Türkiye’de ilkleri gerçekleştiriyor. Helvacızade, “Zade Vital Tesisleri İlaç Üretim Yeri İzin Belgesi” ile, yüksek teknolojiye dayalı, ilaç üretim tesislerini ülkemize kazandırmış oldu. 
“İlaç Üretim Yeri İzin Belgesi” teslim töreninde konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, Zade Vital®’in Türkiye’de ve dünyada ilk kez “Cold Press ve yumuşak kapsül ilaç üretim izni” alan firma olduğunu vurguladı. İzin belgesinin içeriğiyle ilgili detaylı bilgi veren Küçükkendirci, “Zade Vital® Konya’mıza değer katan önemli markaların başında geliyor. Zade Vital® Tesisleri ile dünyada ve Türkiye’de ilk kez bir tesis “Cold Press ve yumuşak kapsül üretim tesisi GMP izin belgesi” almaya hak kazanmış oldu. Zade Vital® Tesisleri bu belge ile Sağlık Bakanlığı tarafından da tescillendi. Bu belge, yumuşak çiğneme kapsülü, şurup, oral emülsiyon gibi birçok farklı formda ilaç olarak kullanılan sağlık ürünlerinin halkımızın yararına sunulabileceğine dair yetki belgesidir” diyerek vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından verilen yetki belgelerini dikkate alarak tedavi yöntemi izlemesi gerektiğini ifade etti. 

GMP normlarında ilaç üretiminde bir ilk
Helvacızade Grubu’na ait Konya’daki Zade Vital® İlaç Üretim Tesisleri’nin GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) belgesini almasıyla birlikte dünyada bir ilk gerçekleşti. Zade Vital® Doğal Besin Destekleri Serisi’nin yumuşak kapsül ve sıvı şeklinde olmak üzere 8 farklı formda üretildiği tesiste, bitkilerin tohumlarından yağ elde edilmesinde kullanılan “Cold Press” yöntemi dünyada ilk kez GMP belgesi ile onaylanmış oldu. 

Avrupa’nın en yüksek yumuşak kapsül üretim kapasitesine sahip tesislerinden biri olan alan içerisinde bulunan DÜAMER (Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi), Selçuk Üniversitesi ile Helvacızade’yi biraraya getirerek üniversite & sanayi işbirliği ile ülkemize teknoloji tabanlı katma değerli ürünler kazandırma yolunda ilk model olma özelliği taşıyor. 

Zade Vital® Tesisleri içerisinde yer alan Türkiye’nin 200. Ar-Ge Merkezi, İbn-i Sina Zade & Zade Vital Ar-Ge Merkezi, sağlık destek ürünleri alanında ülkemizin ilk Ar-Ge Merkezi olma özelliği taşıyor. Bu merkezde gerek gıda, gerek besin destekleri ve ilaç Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 14:32

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52