Pınar'dan Urfa'ya dev yatırım

Pınar Süt'ten Şanlıurfa'ya dev yatırım çakırması. 100 milyon maliyetle yapılacak fabrikanın temeli üç bakanın katılımıyla atıldı.

Pınar'dan Urfa'ya dev yatırım

Pınar Süt Şanlıurfa'da 100 milyonluk süt üretim tesisi için temel attı. Pınar'ın fabrika temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı.
Önümüzdeki 5 yıl içinde 500 milyon liralık yatırım planı yapan Yaşar Holding, projenin ilk ayağını Şanlıurfa'da hayata geçiriyor. Pınar Süt markası için Urfa'da 100 milyon liralık süt fabrikasının temelini dün atan holding, bölgeden Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya olan ihracatı arttırmayı hedefliyor.
Pınar Süt Şanlıurfa fabrikasında ilk etapta süt, yoğurt, ayran ve meyve suyu üretilecek. Holding, 1 yıl içinde faaliyete geçecek fabrikanın ardından bölgede et ve et ürünleri tesisine de sıcak bakıyor.
Kredi kartınızı senelik %12 farkla taksitlendiriyoruz.
Yaşar Holding Başkanı İdil Yiğitbaşı, yeni fabrika ile Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu'daki pazar paylarında önemli artış beklediklerini anlattı. Yiğitbaşı, Pınar Süt'ün yatırım kararı ile bölgedeki orta ölçekli çiftlik sayısının da yüzde 20 arttığını açıkladı. 100 bin metrekare alan üzerine kurulacak fabrikanın Şanlıurfa ve çevre illerden toplanacak çiğ sütler ile yıllık 180 milyon litre işleme kapasitesine sahip olacağını belirten Yiğitbaşı, "Fabrikamızda direkt 250 kişiye istihdam olanağı sunacağız" diye konuştu.
DESTEKLER DEVAM EDECEK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Pınar süt üretim tesisinin temel atma töreninden sonra bir konuşma yaparak, “Desteklemelerin ardından hayvancılık alanında ciddi artış meydana geldi. Süt üretimi 120 bin tondan 187 bin tona çıkı. Bunun yanında et üretiminde de ciddi artış var” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52