Bebeklere ev yoğurdu yedirin!

Sindirimi kolay ve içerdiği probiyotikler ile hem bağışıklığı hem de bağırsak florasını zenginleştiren yoğurt, bebeklerin ilave gıda ihtiyacında muhakkak tercih edilmeli.

Bebeklere ev yoğurdu yedirin!


Gıdavitrini - Anne sütünden sonra ek gıdaya geçen bebekler için en ideal gıdalardan biri de yoğurttur. Sindirimi kolay ve içerdiği probiyotikler ile hem bağışıklığı hem de bağırsak florasını zenginleştiren yoğurt, mikrop tutmaması bakımından da hijyenik gıdaların başında yer alır.

Bebeklerin, yetişkin dönemde sağlıklı bir yaşantısı ve beslenme düzeni olması bu dönemdeki beslenme tarzı ile alakalıdır. Son yıllarda sıkça görülen obezite, egzama ve alerji gibi rahatsızlıkların çocukluk dönemindeki yanlış beslenmeden kaynaklandığı gözlenmektedir. Bu nedenle bebeklere mümkünse ilk 6 ay yalnızca anne sütü verilmeli, ardından ek gıdalara başlanarak sağlıklı beslenme düzeni oluşturulmalıdır. Ek gıdalara başlama döneminde ise en ideal gıdalardan biri yoğurttur. Fermente bir süt ürünü olan yoğurt protein, kalsiyum, fosfor, riboflavin yönünden zengin bir besindir.

Anne sütünden sonra yoğurt
Ek gıdaya başlayan bebekler ve çocuklar için özellikle ev yapımı yoğurt tercih edilmeli. Her gün taze günlük mayalayacağınız yoğurt, besleyici olmasının yanında bebeğinizin bağırsak florası için gerekli bakterileri de barındırır. Anne sütünün de içerisinde bulunan probiyotikler, yoğurtta da bol miktarda bulunur. Bu nedenle anne sütü sonrası ek gıdalarda ev yapımı yoğurt olmalı öncelik vereceğiniz gıdalar arasında olmalı. Özellikle sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebeklerde, bağışıklık sisteminin tam çalışabilmesi ve ileriki yaşantısında alerji, egzama gibi sorunlarla karşılaşmaması için probiyotik içeren yoğurtlar tercih edilmelidir. Çünkü egzama, gıda alerjileri bağırsakların geçirgenliği ilişkilidir. Probiyotikler bağırsakların bariyer fonksiyonunu düzenleyerek alerji problemini azaltabilirler.

Ev yapımı yoğurtlar
Geleneksel bir yöntem olan ev yapımı yoğurdu, lezzetli ve pratik hazırlanması sayesinde tüm mutfaklara yerleşmeli. Güvenli ve sağlıklı olan ev yapımı yoğurt bebeğinizi hem kabızlık hem de ishal durumunda, yararlı bakteriler bebeğinizin hızla iyileşmesini sağlar.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2018, 13:03

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52