Real Türkiye de satışa dahil mi?

Perakende devi Metro Group Real'in Doğu Avrupa operasyonunu 1,1 milyar euroya Auchan'a satıyor...

Real Türkiye de satışa dahil mi?
METRO GROUP Real'in Doğu Avrupa operasyonunu 1,1 milyar euroya Auchan'a satacağını bildirdi. Metro Group açıklamasına göre, Fransız perakendeci Groupe Auchan ile Real'in Doğu Avrupa'daki operasyonlarının satışı için bugün anlaşma imzaladığı bildirildi.

Açıklamada, Groupe Auchan'ın, Metro GROUP'a bağlı Real'in Polonya, Romanya, Rusya ve Ukrayna'daki operasyonel faaliyetlerini ve gayrimenkul varlıklarını devralacağı kaydedildi. Satış bedelinin 1,1 milyar euro olduğu ve satış işleminin ilgili rekabet kurullarından onay alması ardından 2013 yılında tamamlanması beklendiği ifade edildi.

Groupe Auchan Yönetim Kurulu Başkanı Vianney Mulliez, "Groupe Auchan, Real'in dört ülkedeki ticari opeasyonlarını satın alarak Orta ve Doğu Avrupa'daki mevcudiyetini dengeleme fırsatını yakalıyor. Diğer iki öncelikli büyüme bölgesini ise Batı Avrupa ve Asya oluşturuyor. Bu bize aynı zamanda büyük güven duyduğumuz profesyonel Real ve Auchan ekipleriyle müşterilerimize daha da iyi hizmet sunma fırsatı sağlayacaktır. Doğu Avrupa'daki Real hipermarketleri gelecekte Auchan markası altında faaliyet gösterecektir" dedi.

Metro AG Yönetim Kurulu Başkanı Olaf Koch, Auchan'la Real Doğu Avrupa operasyonu için en uygun alıcıyı bulduklarını belirterek, "Real bu ülkelerde zaten çok iyi konumlanmış durumda ve yüksek büyüme fırsatlarına sahip. Auchan, Real Hipermarketleri ve çalışanları için iyi bir gelişim perspektifi sunuyor" ifade etti.
Auchan'ın, Türkiye'de operasyonunun olmaması ve özellikle Doğu Avrupa'daki ticari faaliyetlerini satın almalarla güçlendirmek istemesi sebebiyle, Real Türkiye operasyonu'nun bu satışın bir parçası olmadığını belirten Koch, şunları kaydetti:
"Bu nedenle, Real Türkiye herhangi bir değişiklikten etkilenmeyecektir. Real Türkiye'nin ticari faaliyetleri son yıllarda çok iyi bir şekilde gelişti ve yüksek bir büyüme potansiyeli gösteriyor. Burada önemli olan bu potansiyelden yararlanmak. Real Almanya, METRO GROUP portföyünün ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır. Biz Almanya'daki hipermarket operasyonu potansiyelinden eminiz. Şu an Real yönetimi ile işbirliği içerisinde, mevcut kar potansiyelinden faydalanmak ve karlılığı sürdürülebilir bir şekilde arttırmak için bir eylem planı üzerinde çalışmaktayız."
Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Real'in Doğu Avrupa operasyonlarının Groupe Auchan'a satışı, Polonya, Rusya, Romanya ve Ukrayna'da bulunan 91 Real hipermarketini ve 14 mağazaya ait gayrimenkul varlığını kapsamaktadır. Real bu dört ülkede 2011 yılında 2,6 milyar euro üzerinde satış gerçekleştirmiştir ve yaklaşık 20 bin çalışanı bulunmaktadır. Auchan bu dört ülkede 98 mağazası ve yaklaşık 65 bin çalışanı ile faaliyet göstermektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52