Baydöner yurtdışında Turquality ile büyüyecek

Türk lezzetlerini dünya çapında markalaştıran Turquality programı, Baydöner’in “iskender döneri” dünyaya tanıtma hedefine destek verdi.

Baydöner yurtdışında Turquality ile büyüyecek

Turquality’nin gastronomi sektöründe desteklediği ilk marka olan Baydöner, son yatırımını, yeniden yapılanma sürecinde Türk iş adamlarının milyarlarca dolarlık yatırım yaptığı, Ortadoğu’nun parlayan yıldızı Erbil’de gerçekleştirdi.
Dünya markası olmak için 6 yıl önce İzmir’den yola çıkan Baydöner, Erbil’deki 2’inci restoranını Turquality desteği ile açarak Ortadoğu’yu bir kez daha gösterişli ve şık restoran konseptiyle tanıştırdı.
Kurulduğu günden bu yana Azerbaycan, Irak ve Türkiye’de şube sayısını 65’e çıkarak, hızla büyüyen Baydöner, markalaşma sürecinde destek aldığı Turquality programı çerçevesinde yurtdışı yatırımlarına hız verecek.
Erbil yatırımının Turquality desteği alması bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz; “Dünya çapında Türk markaları oluşturmak için kurulmuş Turquality’e 2012 yılı içinde başvurduk. Yurt içinde ve yurt dışında büyüme potansiyelimize ivme kazandıracak bir yöntem ararken Gastronomi sektörü Turquality’e dahil edildi. Biz de Baydöner olarak dünya markası olma yolunda Turquality gibi bir itici gücün yanımızda olması için başvurumuzu yaptık. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, Baydöner’i  Turquality marka destek programına dahil etti” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52