Testi kebabı turizme tat katıyor

Nevşehir'de kayadan oyma restoranlarda müşterilere sunulan leziz testi kebabı lezzeti kırmızı et ürünlerini tercih edenlerin öncelikli tercihi durumunda.

Testi kebabı turizme tat katıyor
Turizm cenneti Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir yöresinde özellikle kayadan oyma otantik restoranlarda müşterilere sunulan leziz testi kebabı lezzeti kırmızı et ürünlerini tercih edenlerin öncelikli tercihi durumunda.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı grupların son dönemlerde en önde gelen tercihleri arasına giren testi kebabı hazırlanışından tutunda, pişirilişine ve sunumuna kadar son derece ehil ellerden geçiyor. Bu yemek için, altları su testisi gibi, ağzı beş parmak kadar genişlikte özel çömlekler var. Bu tür bulunmadığı taktirde, uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir. 

Yanmış mangal kömürünün ortasına çömlek yerleştirilir. Kömür közleri, çömleğe değecek şekilde kalır. Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkelenerek, etlerin eşit pişmesini sağlanır. Kömür ateşi olmadığı zaman, fırında da pişirebilir. Çömleğin ağzını bir bezle bağlanarak, etrafını hamurla sıvanır. Çömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 13:47

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52