Bayram misafirlerine tatlı bir sürpriz

Kurban Bayramı'nda misafirleriniz için farklı bir lezzet üreterek dostlarınızın hem midesini hem kalbini fethedebilirsiniz. İşte, haşhaşlı ve limonlu Cheesecake tarifi...

Bayram misafirlerine tatlı bir sürpriz


Yaklaşan Kurban Bayram'ında misafirlerinizi kusursuz bir ikram ile ağırlamak isterseniz, pratik olarak hazırlayabileceğiniz Haşhaslı Limonlu Cheesecake tarifini dikkate almalısınız. 

Güçlü peynir markası Muratbey’in lezzet ustaları tarafından geliştirilen tarif, aromalı ve ferahlatan tadıyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakacak.

MALZEME 
Tabanı için: 
100 gr. Muratbey tereyağı 
1,5 paket bisküvi 
1 su bardağı fındık 

Kreması için: 
300 gr. Süzme yoğurt 
250 gr. Muratbey lor peyniri 
1 su bardağı süt 
1,5 çay bardağı toz şeker 
3 çorba kaşığı un 
2 adet yumurta 
1 adet limon suyu ve kabuğu 
1 çorba kaşığı mavi haşhaş 

Üzeri için: 
80 gr. beyaz çikolata 
2 çorba kaşığı süt ya da krema 
1 tatlı kaşığı Muratbey tereyağı 

YAPILIŞI 
Bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip, un haline getirin. Tereyağını ayrı bir yerde eritin. Büyük bir kâsede karıştırın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serin. Bisküvili harcı boşaltıp, kaşığın tersi ile düzleyin. Buzluğa kaldırın. 1 saat bekletin. 

Kreması için, süzme yoğurt, Muratbey lor peyniri, süt ve toz şekeri mikserle pürüzsüz olana dek çırpın. Mikserin ayarını düşürüp, unu ekleyip tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip, karıştırın. Limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğu ve mavi haşhaşı ekleyip, karıştırın. Kelepçeli kalıbın etrafını tamamen alüminyum folyo ile sarıp, kremayı boşaltın. Kekinizin üzerinin çatlamaması için fırınızın içine ısıya dayanıklı kaplara su doldurup, dört köşesine yerleştirin. 175 derecede ön ısıtma yapılmış fırında ilk on dakika, daha sonra derecesini 120’ye düşürerek pişirin. Piştiğinde fırını kapatın ve kapağını açmadan soğuyana kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın. Mümkünse 1 gece bekletin. 

Sos için:
Çikolata, süt ve tereyağını benmari usulü eritin. Üzerini tamamen kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyip, dilimleyip servis edin.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 14:38

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52