Gıdasını üretemeyen ülkeler özgür olamaz!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'nin gıdasını tek başına üreten ve ihracatını yapan bir ülke konumuna gelmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Gıdasını üretemeyen ülkeler özgür olamaz!


Gıdavitrini - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çalışma yaparken parolalarının 'Gıdasını üretemeyen ülkeler tam özgür ve bağımsız olamazlar' olduğunu belirterek "Bunun en güzel son örneği Katar'dır. Tırlar dolusu dolar var ama bakın bir ambargo koydular, adamlar perişan oldu. Onun için inşallah bütün amacımız gıdasını tek başına üreten ve ihracat yapan bir ülke haline gelmek." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Polatlı'da konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'nin gıdasını tek başına üreten ve ihracatını yapan bir ülke konumuna gelmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Çalışma yaparken parolalarının "Gıdasını üretemeyen ülkeler tam özgür ve bağımsız olamazlar" olduğunu belirten Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı:
"Bunun en güzel son örneği Katar'dır. Tırlar dolusu dolar var ama bakın bir ambargo koydular, adamlar perişan oldu. Onun için inşallah bütün amacımız gıdasını tek başına üreten ve ihracat yapan bir ülke haline gelmek. Onun için bu konuda hiç kuşkunuz olmasın ama bu hemen yarın olacak bir şey değil. Biraz sabırlı olmanızı ben istirham ediyorum."



Spekülatörleri önlemek için gümrük vergisini düşürdük

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, buğdayda gümrük vergisinin indirilmesinin üreticinin moralini bozmaması gerektiğini belirterek, "Gümrük vergisinin indirilmesinin sebebi spekülatörleri önlemek ve fırsatçılara fırsat vermemek." dedi.

Makamların gelip geçici olduğunu dile getiren Fakıbaba, "Önemli olan bir şeyler bırakmaktır. En önemli silah gıdadır, tarımdır, hayvancılıktır. Biz bunun bilinci ile çalışacağız" diye konuştu.

Uzun vadede neler yapabileceklerini de sürekli konuştuklarını ve tartıştıklarını aktaran Fakıbaba, tarım ve hayvancılıkta ithalatı azaltmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Fakıbaba, gümrük vergisinin indirilmesinin sebebinin spekülatörleri önlemek ve fırsatçılara fırsat vermemek olduğunu vurguladı. Üreticiyi hep destekleyeceklerini dile getiren Fakıbaba, üretmeyi ibadet gibi kabul ettiklerini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 15:31

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52