Polatlı hububat üssü olmaya aday

Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, borsa olarak Hububat ticaretinin merkez üssü olmayı hedeflediklerini söyledi.

Polatlı hububat üssü olmaya aday

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, borsa olarak 'Hububat ticaretinin merkez üssü' olmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplu, Türkiye'nin ilk lisanslı depoculuk sisteminin 2011 yılında Polatlı'da kurulduğunu anlatırken, spot borsacılık bakımından hedeflerine ulaştıklarını, elektronik ortamda hububatın merkezi olmayı amaçladıklarını söyledi. Yahya Toplu, "Bunun için finansın merkezi olan İstanbul'a elektronik hububat ticareti ile açılacağız" dedi.

Polatlı Ticaret Borsası Başkanlığı'na yeniden seçildikten sonra hedeflerini antalan Başkan Yahya Toplu, Polatlı'nın spot borsacılık alanında Türkiye'nin merkezi konumuna geldiğini söyledi. Bunun, 99 il ve ilçe merkezinden Polatlı'ya ürün gelmesi ve Türkiye hububat piyasasının şekillenmesinde Polatlı Ticaret Borsası'nın etkisiyle anlaşıldığını belirten Toplu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin neresinde olursa olsun bizim fiyatlarımızı görmeden kimse hububat alım satımı yapmıyor. Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) bile hububat politikalarını şekillendirirken Polatlı Ticaret Borsası'nın fiyatlarını baz alıyor. Bu nedenle spot borsacılığında önder bir kurum durumundayız."

TİCARET BORSASI, E-TİCARETLE İSTANBUL'A AÇILACAK
Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, bugüne kadar önemli kazanım elde ettiklerini, bundan sonra Polatlı'yı hububbatta merkez üs haline getirmek amacında olduklarını vurguladı. Bu konuda iddialı olduklarını söyleyen Toplu, "Polatlı Ticaret Borsanını ve Polatlıyı hububatta merkez üssü haline getireceğiz. Şu anda elektronik ortamda finans merkezlerine bağlanmayı düşünüyoruz. Türkiye'nin finans merkezi İstanbul. İstanbul'da ürün alacak bir tüccar nasıl alacak Polatlı'dan buğdayı? Elektronik ortamda alacak. Polatlı'da ticareti büyütmeyi düşünüyorsanız, değişik finans merkezlerine ulaşacaksınız. Alıcı burada olduğu sürece mal da buraya gelecektir" dedi.

HUBUBAT TİCARETİNDE SİSTEM BÜTÜNLÜĞÜ OLMALI
Türkiye'nin ilk lisanslı depoculuk sistemini Polatlı'ya kurduklarını hatırlatan Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, lisanslı depoculuğun tek başına başarıya ulaşmasının mümkün olamayacağını, elektronik ticaret sistemiyle bütünlük içinde başarıya ulaşmasının mümkün olacağına vurgu yaptı. Borsa Başkanı Toplu, şöyle dedi:

"Lisanslı depoculuk ve elektronik ortamda hububat alım satımı ticarette bütünlük sağlayacaktır. Bu çerçevede bir hedefimiz de Polatlı Ticaret Borsası'nda aracı kurumlar oluşturmaktır. Türkiye'deki muhafazakar kesimin büyük bir bölümü faizden uzak duruyor. Anadolu insanının İMKB'ye güveni yok. Hububat helal kazançtır. Alacak, kar edecek ve satacaktır. Yastık altındaki parayı çekeceğiz. Bu sistemin tamamlanması ile sağlanacak."
haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52