Kırkağaç kavunundan lokum üretti

Türkiye, yerel lezzetlerini ekonomiye kazandırmaya devam ediyor. Manisa'da bir işletmeci tarafından üretilen kavun aromalı lokum büyük ilgi gördü.

Kırkağaç kavunundan lokum üretti
Manisa'da bir işletmeci tarafından kavun aromalı lokum üretildi. Kilogramı 12 liradan satılan kavun aromalı lokum, genellikle ilçeye asker ziyareti için gelenler tarafından tercih ediliyor

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yaklaşık 15 yıldan bu yana lokum ve yufka üreten firmanın işletmecisi Rasim Saygılı, yaptığı açıklamada iş yerinde ilçenin en büyük marka değeri Kırkağaç kavunu aromalı lokum üreterek tüketiciye sunduğunu kaydetti.

Yıllardır ceviz, gül, Antep fıstığı, mesir macunu gibi tatlardan aromalı lokum çeşitleri imal ettiklerini kaydeden Saygılı, kavun aromalı lokum üretmeyi de denediğini söyledi.

İlk ürettikleri ürünü Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz'e hediye ettiğini belirten Saygılı, lokumun ilgi görüp, büyük beğeni topladığını ifade ederek şöyle konuştu:
"İş yerimde on beş yıldır lokum imalatı yapıyorum. Ceviz, gül, Antep fıstıklı, mesir macunu aromalı ürünlerden sonra ilçemizin en büyük marka değeri olan Kırkağaç kavunundan da lokum yapmak istedim. İlçemizde kışla olmasından dolayı yaz kış ziyaretçimiz oldukça fazla. Bu nedenle genellikle asker ziyaretine gelenler ürünlerimizi tercih ediyor."

Saygılı, Kırkağaç kavunu aromalı lokumun kilogramını 12 liradan satışa sunduklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 12:37

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52