Aşırı sıcak hafif gıdaya yöneltecek

Gıda firmaları için büyük önem taşıyan Ramazan ayı yaz sıcaklarının da etkisiyle tüketim alışkanlıklarını değiştirdi...

Aşırı sıcak hafif gıdaya yöneltecek

Gıda firmaları için büyük önem taşıyan Ramazan ayı yaz sıcaklarının da etkisiyle tüketim alışkanlıklarını değiştirdi. Geleneksel tatlıları ve helva reçel çeşitleriyle pazarın öncü firmalarından Seyidoğlu, bu Ramazan'da da sofraları şenlendirecek.

Kavurucu sıcakların ve 17 saate varan oruç süresinin de etkisiyle iftar ve sahur sofralarında hafif ve doyurucu gıdalara ilgiyi artırdığını ifade eden Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Seyidoğlu olarak 300'den fazla geleneksel lezzetin üretimini yapıyoruz. Ramazan ayına özel hafif tatlılardan oluşan bir konsept hazırladık. Otel, Restoran ve toplu yemek firmaları Ramazan ayı için satın almalarını haftalar öncesinden yapmaya başladı. Geçen sene Ramazan'da olduğu gibi bu sene de şarküteri sektörü öne çıkacak. Bunaltıcı sıcaklarda ağır ve yağlı gıdalar yerine daha hafif ve tok tutacak gıdalar tercih ediliyor. Bu doğrultuda yaz ayına özel ürettiğimiz meyveli ve Cevizli yaz helvaları, şeker oranı düşük bol meyveli reçel çeşitleri, gün boyu tok tutan ve enerji deposu tahin ve pekmez karışımlarımız büyük ilgi görüyor" diye konuştu.

Göksu, sıcak havalar nedeniyle bu ramazanda şarküteri sektörünün ve hafif gıdaların öne çıkacağını belirtiyor. Ramazan'ın aynı zamanda meyve hasat dönemine denk geldiği için Ramazan ayında reçel ve yaz helvası ürünlerinde indirime gittiklerini anlatan Göksu, "Ürünlerimizde Ramazan ayı boyunca indirimler yaptık. Tedarikçiler daha çok yaz ayı nedeniyle hafif ürünlere yöneliyor. Bu sene ilk defa üretmeye başladığımız Osmanlı reçelleri konseptimize ilgiden çok memnunuz. Kuru İncir Reçeli ile başladığımız bu konsept yoğun meyve içeriyor. Bol Cevizli ve meyveli yaz helvası, kakaolu fındık kreması, zengin reçel ve marmelat ürünlerimize ciddi talep oldu. 6 çeşit meyveden üretilen hafif kalorili yeni helva çeşitlerinin yaz ayında ciddi rağbet görmesini bekliyoruz. Düşük kalorili ürünler özellikle büyük şehirlerde ve sıcak Ortadoğu ülkelerinde talep görüyor" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52