Çorum lezzetleri Dubai'de vitrine çıktı

Orta Doğu'nun en büyük ve önemli turizm fuarı olan ve Dubai kentinde gerçekleştirilen Arabian Travel Market Turizm Fuarın'da Çorum lezzetleri vitrine çıktı.

Çorum lezzetleri Dubai'de vitrine çıktı
Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu Orta Doğu'nun en büyük ve önemli turizm fuarı olan ve 05-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde gerçekleştirilen Arabian Travel Market Turizm Fuarında tanıtıldı.

87 ülkeden 2 bin 500'den fazla katılımcı kurumun yer aldığı Arabian Travel Market Turizm Fuarında Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu'nun (Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat) tanıtımını yapmak üzere, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği'ni temsil eden bir heyet katıldı.

Heyette; Vali Sabri Başköy, Amasya Valisi ve Birlik Başkanı Halil Çomaktekin, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokat Vali Yardımcısı Coşkun Açık ve Birlik personeli Esat Çilli yer aldı. Arabian Travel Market Turizm Fuarının ilk gününde, Valilerin Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaretleri vesilesiyle Abu Dabi Büyükelçisi Vural Altay tarafından fuara katılan heyetlerin onuruna Turkish Village Restaurant'ta bir akşam yemeği verildi. Akşam yemeğine; YHKB adına Vali Sabri Başköy, Amasya Valisi ve Birlik Başkanı Halil Çomaktekin, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Tokat Vali Yardımcısı Coşkun Açık ile Kalkınma Ajanslarının (DOKA, SERKA, BEBKA) Vali ve Belediye Başkanları katıldı.

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği fuarda, Türkiye Ulusal standında yer aldı. Fuara katılan, çeşitli seyahat acentesi ve tur operatörü yöneticileriyle görüşülerek, Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat illerinin yer aldığı Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu tanıtımı gerçekleştirildi. Birliğin fuarda yer alan standına özellikle yerli Birleşik Arap Emirlikleri Seyahat Acenteleri ile diğer ülkelerin seyahat acenteleri ilgi gösterdi. Fuar boyunca YHKB ve 4 ilin tanıtım filmleri, Çorum tanıtım filmi ve materyalleri ile illere has el sanatı ürünleri dağıtılırken, gelen ziyaretçilere bölge illeri (Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat) hakkında bilgiler de verildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 14:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52