Peru mutfağı vitrine çıktı

Latin Amerika’nın büyülü ülkesi Peru'nun yemekleri, düzenlenen özel bir gecede Türk basını ve turizm sektörüne tanıtıldı.

Peru mutfağı vitrine çıktı
Peru Mutfağı Tanıtım Kokteyli, Peru Türkiye Büyükelçisi Jorge Abarca’nın ev sahipliğinde Latin Amerika ülkelerinin diplomatik temsilcileri,  iş adamları, turizm sektörü ve Türk basın mensuplarının katılımıyla Frankie Restaurant’ta gerçekleştirildi. 

Peru’nun dünyaca ünlü şefleri Javier Florez, Marita Lynn ve Roberto Segura’nın iki gün için İstanbul’a gelerek özel olarak hazırladıkları Peru’ya özel kızarmış kırmızı biberli ve kuşkonmazlı Kinoa’lı salata, avokado soslu domatesli Kinoa’lı kroket, Kinoa’lı ve kimyonlu cızbız köfte, yufkalı minik köfteli Kinoa pilavının sunulduğu gecede Peru Türkiye ilişkileri de anlatıldı.
Ant Dağları’nın altın tahılı Kinoa, lezzeti ve yüksek besin değeriyle dikkat çekiyor. Kinoa, dünyanın dört bir yanında yüksek besin değerleri nedeniyle oldukça meşhur ve önemli marketlerin aranan ürünlerinden.
Peru mutfağı Afrikan, İspanyol, Japon ve Çin mutfaklarından etkilenmiş biyolojik ve kültürel zenginlikleri bir arada bulunduran bir mutfak kültürüne sahip.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52