Esenler'de 10 bin kişi mantı yedi

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen 1. İstanbul Mantı Festivali’nde 10 bin kişiye mantı ikram edildi.

Esenler'de 10 bin kişi mantı yedi

Esenler Belediyesi ile TÜMKAYDER (Tüm Kayserililer Derneği) işbirliğinde Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen 1. İstanbul Mantı Festivali’nde 10 kişiye mantı ikram edildi.

Esenler Dörtyol Meydanı, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Daha önce Rizelilerin “Hamsi Festivali”, Trabzonluların “Kara Lahana Festivali” düzenlediği Dörtyol Meydanı,  bu sefer de Kayserililere “Mantı Festivali” için ev sahipliği yaptı.

İstanbul’da Kurulu bulunan 28 Kayseri derneğini çatısı altında bulunduran TÜMKAYDER (Tüm Kayserililer Derneği) ile Esenler Belediyesi’nin birlikte organize ettiği 1. İstanbul Mantı Festivali’ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan, teknik direktörler Rıza Çalımbay, Serdar Adalı, eski futbolcu Ali Gültiken, bazı belediye il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Dörtyol Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin Edirne’den Karsa, Sinop’tan Hatay’a kadar bütün il ve ilçelerinde, kasaba ve köylerinde hatta mezralarında büyük bir değişimi yaşadığını belirterek, “Türkiye sadece ekonomisi ile değil ayna zamanda sosyal ve kültürel aktiviteleri ile de büyüyor. Türkiye’nin artık görünen yüzü, gücü ile mütenasip hale geliyor” dedi.

ESENLER’İN SESİ, SOLUĞU
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada; Esenler Meydanı’nın Esenler’in sesi, Esenler’in soluğu olmaya devam ettiğini belirterek, “Daha önce burada Rizeliler ile birlikte Hamsi Festivali, Trabzonlular ile birlikte Kara Lahana Festivali düzenledik. Şimdi de sizlerle birlikteyiz. Bu meydanı bize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a  Esenler halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Göksu, Mantı Festivali’nin artık Esenler’de her yıl düzenleneceğini ve gelenekselleşeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a bir şükran plaketi verdi. Dernek Yönetimi de diğer davetlilere plaket takdim etti. Yöresel sanatçıların konserleri ile devam den 1. İstanbul Mantı Festivali’nde toplam 10 bin kişiye mantı ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52