'Ölüm cafe'lerinde hayatı arıyorlar!

Bugünlerde ABD'de en popüler keyif duraklarının başında 'ölüm cafe'ler geliyor. Ohio eyaletinde açılan cafeler bugün Miami'ye kadar uzandı.

'Ölüm cafe'lerinde hayatı arıyorlar!
ABD’de ölüm konusunun tartışıldığı, ölüm hakkında daha fazla bilgiye ulaşmanın amaçlandığı 'ölüm kafe' zincirleri ülkenin dört bir yanında açılmaya devam ediyor. İlk kez bu yılın başlarında Ohio eyaletinde açılan cafeler bugün Miami'ye kadar uzandı.

Cafe'lerin amacı ölüm korkusunu yenmek, ölüm gerçeğiyle yüzleşmek. Bu kafelerde, çay içilip, pasta ve börekler tüketilirken bir yandan da ölüme duyulan merak ve bu konudaki fikirler paylaşılıyor.

Cafe'lerde bir de konuşmacı bulunuyor. "Nasıl ve ne zaman ölmek isterdiniz. Uykunuzda mı, hastanede mi. İdeal ölüm yaşı ne olmalı. Korkuyor musunuz. Hayatınız sona ermeden ne yapmak istersiniz" gibi sorulara yanıt aranıyor, çeşitli fikirler ortaya atılıyor.

Kahveler yudumlanırken, vasiyet, miras konuları, ölmüş insanlarla iletişim kurma deneyimleri, ölüm sonrası hayat hakkında iki saatlik sohbetler gerçekleştiriliyor.
stargazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52