Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
2016-03-24 15:12:14

SUYLA GELEN MUCİZELER

Selahattin Dönmez

sdonmez@sdonmez.com 24 Mart 2016, 15:12

Yaşadığımız birçok sağlık sorununun nedeni vücudumuzdaki su eksikliği. Eğer yudum yudum doğru miktarda su tüketirsek birçok hastalığı ortadan kaldırabiliriz.
1. Stres ve depresyona karşı su için. Susuz kalan vücutta, beyinde enerji oluşumu düzeyi azalır, beyin fonksiyon işlevlerinde gerileme oluşur. Uzun süre yetersiz su içimi stresi tetikler. Vazopressin ve endorfin hormonlarının da işlevi bozularak depresyon ile stres iç içe geçer. 10 bardak su stresi atar, depresyonu önler.
2. Tansiyon hastalığını önler. Tansiyon yükselmesi vücut suyunun yetersizliğine karşı bedenin adaptasyon sürecidir. Damarlar, kan hacmi ve dokuların gereksinime uygun su içimi olduğunda damarlar su kaybını önler ve tansiyon artmaz. Tansiyon hastaları su alımını yavaş yavaş arttırmalıdır.
3. Kolesterolü düşürür. Kandaki kolesterolün artmasının nedenlerinden biri yine vücudun susuz kalmasıdır. Kolesterolünüz yüksek ise iki ay boyunca yemeklerden önce bol su için. Yaklaşık 30-50 birim kadar kolesterolünüzü düşürebilirsiniz.
4. Su kilo aldırmaz. Su doğal yapısındaki mineraller sayesinde açlık ve tokluk merkezlerini, susama merkezinden bağımsız olarak kontrol altında tutmada da görev yapar. Su yerine içilecek her türlü içecek yemek alımını arttırmakta, beyinde haz reseptörlerini çoğaltarak şişmanlamayı tetiklemektedir.
5. Astım ve alerjide de bol su için. Histamin alerji ile astımın oluşmasını sağlayan vücutta üretilen maddedir. Su içmediğinizde histamin üretimi artabilir. Astım hastalığında akciğer dokusunda, organ susuz kaldığında histamin üretimi de artar. Su içtiğinizde astım krizleri, alerjik reaksiyonlarda yavaşça bedeni terk etmeye başlar. sabah.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.