Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Tavuk dönerindeki tehlikeye dikkat!

Gıda Güvenliği

Gıda Mühendisleri Odası Adana şube başkanı Şehmus Alparslan, özellikle yazın tüketilen ve dışarıda satılan yiyecekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Gıdavitrini
- Gıda Mühendisleri Odası Adana şube başkanı Şehmus Alparslan, sıcaklıkların artmasıyla birlikte özellikle protein içeren gıdalarda mikroorganizmaların daha hızlı geliştiğini ve zehirlenmelere neden olduğunu vurguladı. 
Semt pazarlarında yaş meyve ve sebze hariç açıkta satılan, temizlenmesi mümkün olmayan yufka, yumurta, peynir, çökelek, baharat ürünlerinin tüketilmemesi gerektiğine vurgu yapan Alparslan, bu ürünlerin toz kapmayacak, sıcakta bozulmayacak şekilde soğutmalı ortamlarda bulundurulması gerektiğine önemle vurgu yaptı.

Tavuk dönerdeki tehlike!

Uygun şartlarda üretilip satılmayan tavuk dönerin zehirlenmelere neden olabileceğinin ve güvenilmeyen işletmelerde tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen Alparslan, şunları söyledi:
"Bu olumsuzlukların ortaya çıkmasında devletin denetim mekanizması ayrıca çalışıyordur ama tüketicilerin de alışkanlıkları konusunda üzerine düşeni yapması gerek.
Dışarıda satılan ürünleri tüketmediğimizde işletmeciler zaten bizim doğrumuzu uygulamak zorunda kalacaklar. Ama biz dışarıda satılan ürünü tercih edersek, dışarıda daha çok satış olacaktır ve bu denetim mekanizmasının önleyebileceği bir durum olmaktan çıkar" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.