Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Gıdalardaki katkılarda yeni dönem

Gıda Güvenliği

Gıdalardaki katkı maddelerinin saflık kriterlerini yeniden belirleyen tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türk gıda kodeksi gıdalarda kullanılan renklendiriciler ve tatlandırıcılar dışındaki katkı maddelerinin saflık kriterlerini yeniden belirleyen tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre gıdalarda kullanılan katkı maddelerinden renklendiriciler ve tatlandırıcılar dışındakilerden kalsiyum karbonat, sorbik asit, potasyum sorbat, kalsiyum sorbat, benzoik asit, sodyum benzoat, potasyum benzoat, kalsiyum benzoat ve kalsiyum sülfit gibi katkı maddelerinin saflık dereceleri belirlendi.
Yayımlanan tebliğ ile 4 Nisan 2002 tarihli tebliğ yürürlükten kalktı.
Bu tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri, 1 Aralık 2012 tarihine kadar yürürlükten kaldırılan tebliğ hükümlerine uyabilecekler.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.