Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

GDO'lu yem tümör yaptı!

Gıda Güvenliği

Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen “Kanser ve Beslenme” konferansında konuşan Dizdar, beslenmenin ölçütünün doğallık olduğunu anlattı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, genetiği değiştirilmiş ürünlerin denetlenmesi gerektiğini belirterek, deneylerde GDO'lu yem yiyen farelerde farklı tümörler görüldüğünü söyledi.
Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen “Kanser ve Beslenme” konferansında konuşan Dizdar, beslenmenin ölçütünün doğallık olduğunu anlattı.
Bazı insanların bilimden ziyade, sadece para kazanmayı amaçladığına dikkati çeken Dizdar, “Genetiği değiştirilmiş ürün kavramı ülkemize bir şekilde yerleştirildi, denetimlerin artırılması gerekir. Bu yerleştirmenin bugün için varan noktası, hayvan yemi olarak kullanılmasıdır” dedi.
Dizdar, genetiği değiştirilen yemlerin hayvanlara etkisi konusunda çeşitli deneyler yapıldığını kaydederek, deneylerin söz konusu yemlerin zararlarının anlaşılması açısından önem taşıdığını vurguladı.
“Genetiği değiştirilen yemi yiyen farelerde değişik tümörler görüldü” diyen Dizdar, “Bunları kontrol etmemiz kolay değil. Hem ürünleri Türkiye'ye getiren ithalatçılar uyanık hem de elinizdeki imkanlar bu kadar çok denetleme yapmak için müsait değil” şeklinde konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Dizdar, doğal ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, uzun raf ömürlü ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
hurriyet.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.