Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Cipste kanser tehlikesi!

Gıda Güvenliği

Avrupa Birliği Gıda Maddelerini Denetleme Dairesi (EFSA) patates cipslerde Akrilamid olarak adlandırılan kanser yapıcı zehirli maddelere rastlandığını açıkladı.

Avrupa Birliği Gıda Maddelerini Denetleme Dairesi (EFSA) patates cipslerde Akrilamid olarak adlandırılan kanser yapıcı zehirli maddelere rastlandığını açıkladı.

Açıklamada 43 bin 419 ayrı yiyecek maddesinde yapılan araştırma sonucunda patates cipsi, patates kızartması, ekmek, tahıl bazlı yiyecekler ve kahvede kanser yapıcı maddeye rastlandığı bildirildi. Açıklama, Finlandiya, İsveç, Norveç ve Danimarka gibi ülkelerden oluşan İskandinavya’da endişe yarattı.

İsveç Gıda Maddeleri Kontrol Dairesi'nden Toksikolog Lilianne Abramsson Zetterberg, “Rapora göre bahsi geçen yiyecek maddelerinde olması gerekenin çok ötesinde tehlikeli madde var. Ancak sınır nedir bu konuda bir açıklama yapılmıyor. Rapora bakıldığında her maddede, değişik miktarlarda kanser yapıcı tehlikeli madde var. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki tehlikeli olmadan yiyebildiğimiz bir şey var mı bilmiyorum” dedi. cnnturk.com
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.