Maden suyu tüketimi neden önemli?

Beslenme uzmanları, Kurban Bayramı’nda yaşanabilecek mide rahatsızlıklarından korunmak için, sindirim kolaylığını sağlayan en etkili doğal içecek olarak görülen maden suyu içilmesini öneriyor.

Maden suyu tüketimi neden önemli?


Gıdavitrini - Kurban Bayramı’nın gelmesi ile uzmanlar da yaşanacak mide sorunlarıyla ilgili uyarılarda bulunmaya başladı. Hazmı zor olan et ürünlerinin, ağır yemeklerle ve tatlılarla birleştiği Kurban Bayramı’nda uzmanlar, yaşanabilecek mide rahatsızlıklarından korunmak için, sindirim kolaylığını sağlayan en etkili doğal içecek olarak görülen "doğal maden suyu"nun günde en az 2 şişe tüketilmesini öneriyor.

Kurban Bayramı’nın sıcak yaz mevsimine denk gelmesi ile uzmanlar uyarılarını arttırdı. Sindirim sistemi fonksiyonlarını destekleme ve dengelemesi nedeniyle uzmanların vatandaşlara en çok tavsiye ettiği içecek olan doğal maden suyu, içerisinde barındırdığı çözünmüş bulunan kalsiyum, magnezyum ve sodyum gibi ana mineraller ile insan vücudu için en yararlı doğal içecek olarak görülüyor.

MİDE RAHATSIZLIKLARI İÇİN EN DOĞAL İLAÇ MADEN SUYU

Bayramlarda yaşanan beslenme düzenindeki değişiklikler insan vücudunda çeşitli rahatsızlıklara yol açabiliyor. Yoğun olarak tüketilen et yemekleri ve tatlılar kan şekerinin hızlı yükselmesine neden oluyor. Uzmanlar yaşanabilecek bu rahatsızlıkları önleyebilmek, vücut dengesini koruyabilmek ve sindirimi kolaylaştırmak için günde en az 2 şişe maden suyu tüketilmesini öneriyor. Beypazarı Doğal Maden Suyu’nun içerisindeki kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin insan vücudu için bir gereksinim olduğunu belirten uzmanlar, maden suyunun günlük yaşantının ayrılmaz bir parçası haline gelmesi gerektiğini önemle vurguluyorlar.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 15:00

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52