File mağazaları, BİM’den ayrılıyor mu?

BİM’den daha büyük alana ve ürün çeşitliliğine sahip olan File mağazalarından şimdiye kadar 44 tane açılmıştı. Ancak bu mağazaların BİM’den ayrılacağı iddia edildi.

File mağazaları, BİM’den ayrılıyor mu?


BİM, birkaç yıldır File ismiyle farklı bir mağaza konsepti üzerinde çalışıyordu. BİM’den daha büyük alana ve ürün çeşitliliğine sahip olan File mağazalarından şimdiye kadar 44 tane açılmıştı. Ancak bu mağazaların BİM’den ayrılacağı iddia edildi.

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., faaliyetlerine 1995 yılında 21 mağazayla başladı, bugün yurtiçinde 6 bin 765 mağaza ile hizmet veriyor. Geçen hafta basın toplantısıyla açıklanan rakamlara göre, 2017’yi 24.7 milyar TL ciro ile kapattı. Çalışan sayısı ise 42 bini geçti. BİM’in Fas ve Mısır’da 647 mağazası da bulunuyor. 

Firma, hard-discount pazarında açık ara lider, market perakendeciliğinde de liderliğini sürdürüyor. 2018 yılında da yüzde 20 büyüme hedefi koymuş. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu’nun geçen hafta yaptığı açıklamalara göre, firmanın bu yıl 750 milyon TL’lik yatırım ile 730 yeni mağaza açma hedefi var. 
  
BİM birkaç yıldır File ismiyle farklı bir konsept üzerinde çalışıyor. BİM’den daha büyük alana ve ürün çeşitliliğine sahip olan File’lerden şimdiye kadar 44 tane açıldı. Bu alanda temkinli bir büyüme stratejisi izleyen BİM yönetimi bu yıl 30 yeni File daha açacak. Şimdiye kadar sadece İstanbul’da olan File ilk kez Bursa’da da açıldı.
  
Para Dergisi'nin haberine göre; yönetim File mağazaları için yeni bir büyüme planı yapıyor. Bunun için de halen BİM bünyesinde yer alan File için ayrı bir şirket kurulacakmış. Yani File BİM’den ayrılıyor. Yeni şirket ve ekiple File’de hedeflenen 30 şubenin çok üzerinde bir büyüme öngörülüyor. 


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 23:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ercan TEMEL
Ercan TEMEL - 6 yıl Önce

Ben yılardır bu sektördeyim bence hata gecikti bile ayrılması ve kendi yolarını çizmeleri gerekiyor en mantıklısı bodur.

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52