Pazarcıya 5 Temmuz uyarısı

5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi alması gereken manav ve pazarcı esnafı için eğitimler hızlandı.

Pazarcıya 5 Temmuz uyarısı
Birçok sektör ve iş dalını kapsayan Hijyen Eğitimi Yönet­meliği, sebze ve meyve ticareti yapan manavları ve pazarcı esnafını da kapsıyor.
İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi alması gereken manav ve pazarcı esnafı için düğmeye bastı. Gerçekleştiri­len programda 100 kişiye bu eğitimin verildiğini ifade eden İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, herkesin bu eğitimden geçerek Hijyen Belgesi’ni almak zorun­da olduğunu belirtti.

Ağır para cezaları uygulanacak
Eskiden sağlık muayeneleri olduğunu belirterek konuşma­sına başlayan İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Veh­bi Durgut, “Esnafın, gıda işi ile uğraşanların portör muayene­leri oluyordu. Son zamanlarda bunlar kalktı ve devlet hijyen belgesi adı altında bir belge çıkarttı. Biz de sebze ve meyve sattığımız için ve bu kapsama girdiğimiz için biz de bu belge­yi almak zorundayız. Onun için bugün eğitim alma sırası bize geldi. 100 kadar arkadaşımız başvuruda bulunda ve eğitim­lerini alıyorlar. Başvurmayan arkadaşlar sonraki bir tarihte başvuru yaparak bu belgeyi al­mak zorundalar. 5 Temmuz’dan sonra denetimler başlayacak ve bu belgeye sahip olmayan arkadaşlara ağır para cezaları verilecek. Onun için gıda işi ile uğraşan herkesin alan, satan, ithal eden herkesin bu belgeyi alması gerekiyor.” şeklinde ko­nuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2014, 11:58

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52