Hollandalı gıda markalarının listesi

16 Nisan oylaması için gurbetçi vatandaşlarla buluşmak isteyen Türk Cumhuriyeti bakanları ve bürokratlarına karşı çirkin uygulamalara imza atan Hollanda'nın Türkiye'de faaliyet gösteren markaları...

Hollandalı gıda markalarının listesi

Haber / Buğrahan Kırımlı
Gıdavitrini - Nazi Avrupasına geri dönüş sinyalleri veren Hollanda'nın Türk yetkililere karşı "atları ve itleriyle" giriştiği çirkin engellemesi sonrasında sosyal medyada Hollanda malı markalarına protesto başladı. Peki Hollanda markaları hangileri? Türkiye'de kullandığımız ürünleri neler? İşte listesi...
Türkiye Hollanda arasında ticaret hayli yoğun. Gıda sektöründen perakendeye, benzin istasyonlarından finans piyasasına kadar bir çok Hollanda şirketi Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Gıda sektöründe "Perfetti" firması Vivident, Mentos, Chupa Chups, Big Babol, Center Fresh, Broklyn gibi ürünlerle yer alıyor.
Hollanda finans şirketleri hangileri?
Türkiye'de finans sektöründeki en büyük kurum ING Bank. NN Sigorta ve Credit Europe Bank Hollanda şirketlerinden bazıları. KLM Royal Dutch Airlines ve Martinair ise Hollanda'nın turizmdeki şirketleri.
Hollanda araba markaları arasında ise DAF Kamyon Uzel Massey ferguson traktörleri bulunuyor. Hollanda'nın en büyük markaları ise petrol sektöründe yer alıyor. Shell bunların başında yer alırken Tamoil firması da bir diğer kurum. Hollanda'nın ünlü markaları arasında Philips ile TomTom navigasyon cihazı da bulunuyor.

Ünlü temizlik üreticisi Unilever'in bir ayağını da Hollanda oluşturuyor. 1930 yılında iki yahudi firması olan Hollandalı margarin üreticisi Margarine Unie ile İngiliz sabun üreticisi Lever Brothers’ın birleşmesiyle oluştu. İşte unilever firmasına ait markalar AXE, Becel, Cif, Domestos, Dove, Knorr, Lipton, Vaseline, Yumoş, Algida, Calve, Carte Dor, Clear, Fruttare, Max, Rinso, Cif, Elidor, Sana, OMV olarak biliniyor.
Peki Hollanda malı giyim markaları neler? C&A giyim perakende zinciri Hollanda ülkesine ait bir markadır. Head kayak ürünleri ve tenis raketleri de bu ülkenin ürünlerinden.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 16:36

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Oetker
Oetker - 4 yıl Önce

Hahahaha this is a crossed

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52