Türkiye'deki ürünler de geri çağrılıyor

Geçtiğimiz günlerde Almanya fabrikasında üretilen ürünleri geri çağıran Mars Gıda, bir açıklama yaparak Türkiye'deki ürünlerin bir kısmını geri çağıracağını açıkladı.

Türkiye'deki ürünler de geri çağrılıyor


Gıdavitrini - Mars Gıda Türkiye, Hollanda Veghel’deki fabrikasında üretilip Türkiye’de satışa sunulan SNICKERS® 5’li Paket, SNICKERS® 80 Gram ve SNICKERS® Minis 206 Gram çikolataları arasından kısıtlı sayıda ürünü tedbir amaçlı olarak toplatma kararı aldı.
Mars Gıda Türkiye, Mars’ın Hollanda Veghel fabrikasında üretilen ürünlerinden birinde plastik parçası tespit edilmesi sonucu Türkiye’de etkilenmesi muhtemel olan SNICKERS® 5’li Paket, SNICKERS® 80 Gram ve SNICKERS® Minis 206 Gram çikolataları arasından parti numarası ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) belirlenmiş, kısıtlı sayıda ürünü tedbiren toplatma kararı aldı. Tespit edilen cismin solunum yolunda açabileceği olası rahatsızlıklara mahal vermemek amacı ile böyle bir karar alındı.

TÜKETİCİYE ÖNEMLİ UYARI!
Mars Gıda'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geri çağırma işlemi yalnızca Hollanda’da üretilmiş olan aşağıdaki ürünleri kapsamaktadır. Aşağıdaki TETT tarihini içermeyen, parti numarasına sahip olmayan veya Hollanda dışında üretilmiş olan ürünlerimiz bu durumdan etkilenmemiştir. 
Söz konusu etkilenme ihtimali, Türkiye’deki toplam ürünlerimiz arasında oldukça sınırlı bir ürün yelpazesini içermektedir ve yukarıda bahsi geçen ürünler arasında yalnızca Hollanda’da üretilenler açısından bir risk söz konusudur. Hollanda fabrikasında üretilen ve yukarıdaki TETT ile parti numarasına sahip ürünler dışında herhangi bir çikolata veya paketli ürünümüz bu durumdan etkilenmemiştir. Mars’ın başka bir fabrikada üretilmiş herhangi bir ürünün etkinlenmiş olması söz konusu değildir.

Söz konusu parti numarası ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) sahip olan SNICKERS® 5’li Paket, SNICKERS® 80 Gram ve SNICKERS® Minis 206 Gram ürünlerine sahip olan müşterilerimizin bu ürünleri tüketmemesi gerekmektedir."

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 13:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52