Hz Muhammed olsa kolaya haram derdi

Aykırı çıkışlarıyla çok kez işlenmiş gıda endüstrisinin huzurunu kaçıran Prof. Dr. Canan Karatay, iftar sofralarında kola tüketilmesine tepkili. Karatay, "Hz Muhammed olsa kolaya haram derdi" dedi.



Prof. Dr. Canan Karatay yine kitabın ortasından konuştu. Açıklamalarıyla belirli kesimlerin hedefi haline gelen Canan Karatay, fazla şeker barındırdığı için çocukların kola tüketimine karşı olduğunu açıkladı. Karatay katıldığı bir panelde, özellikle iftar sofralarında kola içilmesine tepki gösterdi.

İftar sofrasında kolanın ne yeri var?
Çocuklara içirilen bir bardak kolada 22 tane şeker bulunduğunu söyleyen Karatay, "22 tane şekeri ben size versem, bir oturuşta yiyebilir misiniz? Kim yiyebilir? İşte bunu allıyorlar, pulluyorlar, kimyasallaştırıyorlar, çocuklarımıza içiriyorlar. Anneler babalar da doğum günlerinde bunu ikram ediyor. Veya iftar sofralarında bunlar ikram ediliyor. İftar sofrasında kolanın ne yeri var? Var mı böyle bir şey? Nur yüzlü neneler dedeler oturuyor iftarı bekliyor. Ortada bir kola şişesi" sözleriyle bilinçsiz tüketim karşısında tepkisini gösterdi. 

Hz. Muhammed haram derdi
Diyenit İşleri Başkanı Mehmet Görmeze de söylediğini hatırlatan Karatay, "Burada da söylüyorum. Kola, Hz Muhammed'in zamanında olsaydı, buna haram derdi. İki yaşındaki çocuklar da bunu içiyorlar!" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 09:42

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52