MÜSİAD'ın yeni başkanı Kaan oldu

MÜSİAD'ın 24. Olağan Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Genel kurul sonrasında MÜSİAD'ın yeni başkanı Abdurrahman Kaan oldu.

MÜSİAD'ın yeni başkanı Kaan oldu

Haber / Abdullah Türkmen
Gıdavitrini - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(MÜSİAD) çiçeği burnunda genel başkanı Abdurrahman Kaan, faizle işleyen mevcut sistem değişmeden, faizi ortadan kaldırmak ya da değiştirmenin mümkün olmadığını belirterek, "Ekonomimizde, faizin etkisini en aza indirecek ya da ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalışmamız gerekiyor." dedi.

MÜSİAD'ın 24. Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Hollanda, Japonya, İran ve Suudi arabistan'ın da bulunduğu 23 ülkeden başkonsolos, ticaret ateşesi ve konsolos yardımcısı düzeyinde 27 temsilci katıldı. Kurulda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Abdurrahman Kaan ve Nail Olpak birer konuşma yaptı.
Genel Kurul'un açılışında bir konuşma yapan Abdurrahman Kaan, MÜSİAD olarak her zaman ülkenin gelişimi için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.
"Bugün Türkiye'de 86 noktada, dünyanın 68 ülkesinde 181 noktada var olan bir MÜSİAD'a eriştik. Tüm Türkiye'de 3 bin üyeli Genç MÜSİAD'lı, genç iş adamları topluluğuna ulaştık" diyen Kaan, ülkede iş dünyasının sorunlarıyla yakından ilgilenmekle kalmayıp, profesyonel ekipleriyle hazırladıkları raporlarla ve sundukları önerilerle çözüme katkı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Kaan, gelişmekte olan ülkelerin en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu anımsatarak, "Ülkemiz özellikle son yıllarda ciddi emek veriyor bu konuda; değerli Cumhurbaşkanımızın yönlendirmeleri ve hükümetimizin hassasiyetiyle istihdamın artırılması yönünde çalışmalara ağırlık veriliyor." diye konuştu.

"Genç ve orta yaş nüfusu aktif şekilde üretime katmalıyız"
Kaan, sözlerine şöyle devam etti: 
"Daha çok üretim, yatırım, istihdam diyoruz; ama bu noktada bir kanayan yaraya dikkati çekmek istiyorum: Faiz! Faizle işleyen mevcut sistem değişmeden, faizi ortadan kaldırmak ya da değiştirmek mümkün değil. Ekonomimizde, faizin etkisini en aza indirecek ya da ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalışmamız gerekiyor. Maliye politikamızı 'faiz dışı fazla' esasından, 'yatırım dışı fazla' esasına çevirmeye gayret etmeliyiz."

Abdurrahman Kaan, ülkelerin kalkınması ve gelişmesi noktasında hayati öneme sahip bazı sektörler olduğunu, kendileri için bunların başında bilgi teknolojileri, enerji, tarım, gıda ve savunmanın geldiğini söyledi.
Bilgi teknolojileri ve iletişim sektörlerinde katma değerli üretim ve istihdam açısından dev fırsatlar bulunduğuna işaret eden Kaan, "Enerji alanında son derece önemli anlaşmaların altına imza atan, büyük projeleri bir bir hayata geçiren bir Türkiye var artık. İnşallah enerji alanındaki tüm projelerimiz hayata geçtiğinde, enerjide dışa bağımlılığımız sona erecek." dedi.

Tarım ve gıda ürünlerinin ihracatı
Kaan, tarım ve gıda ürünlerinin ihracatın daha geniş bölgelere yayılması açısından son derece önemli olduğunu, Türkiye'nin bugün Avrupa'dan Amerika'ya kadar birçok ülkeye, geniş ürün skalasıyla gıda ürünleri ihraç ettiğini dile getirdi.

Bunların hepsinin kendilerini heyecanlandıran gelişmeler olduğunu, fakat iş adamları olarak heyecanlanmaktan öte ellerini taşın altında tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Kaan, "Sözünü ettiğim konularda Türkiye'nin öne çıkması, potansiyelini hayata geçirebilmesi için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kaan, Türkiye'nin imalat sanayini öncelikli kılan bir üretim modelini her zaman temel alması gerektiğini vurguladı.

Genç nüfusun, üretim aşamalarına daha fazla dahil edilmesi gibi konuların kendileri için hayati noktada olduğuna dikkati çeken Kaan, şu ifadelerle sözlerini noktaladı:
"Genç ve orta yaş nüfusu aktif şekilde üretime katmalıyız. Hükümetimizin, 81 ilde orta ölçekli sanayi bölgeleri kurulması yönünde attığı adımları olumlu ve değerli bulduğumuzu belirtmek istiyorum. Üretimi güçlendirmek, ihracata yönelik imalat üretimine ağırlık vermek için iş dünyası olarak ödevlerimizin farkındayız; bu konuda da var gücümüzle çalışmaya hazırız.
Ülkemiz son 15 yılda Allah'a hamdolsun, hükümetin güçlü ve iyi yönetimi sayesinde siyasi istikrar, ekonomik istikrar ve refah yolunda çok iyi bir dönem geçirdi. Ancak bu gelişmeyle birlikte ülkemizin dirilişini, yükselişini hazmedemeyen bazı dış ülkeler ve içerideki uzantıları, son 4 yılda farklı şekillerde saldırılarda bulundular. Allah'a şükür ki, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümet ve aziz necip halkımız, Gezi, 17-25 Aralık, Kobani, PKK, YPG ve uzantıları, DEAŞ terörü ve hain 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi gibi tehlikeleri başarıyla püskürttü. 16 Nisan'da halkımızca kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası yapılacak reformlar ve kurumsal dönüşümle yeni Türkiye'miz, inşallah yükselmeye devam edecek."

Açılış konuşmalarının ardından İç Genel Kurul'a geçildi. İç Genel Kurul'da MÜSİAD'ın 6'ncı başkanlığına derneğin Genel Başkan Yardımcısı olan Abdurrahman Kaan seçildi.

Bayrağı Nail Olpak'tan devralan Kaan'ın Genel Başkan seçildiği İç Genel Kurul'da, yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi.

Buna göre MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu üyeleri Ali Gür, Ali Reis Topçu, Kerim Altıntaş, İsrail Kuralay, Mehmet Akif Özyurt, Mahmut Asmalı, Adnan Bostan, Melike Günyüz, Halim Aydın, Mehmet Ünal, Burak Benşin, Ömer Faruk Akbal, Muhammet Ali Özeken, Soner Meşe, Ahmet Şekerli, Oktay Dede, İbrahim Uyar, Hikmet Köse, Zeki Güvercin, Bayram Şenocak, Fatih Keçebir, Gökhan Yetkin, Burhan Özdemir ve Engin Akdağ'dan oluştu.

Kaanlar ailesi MÜSİAD'ın kuruluşundan beri emek veriyor


Genel başkanlığı devralan Kaanlar Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Kaan'ın ailesi, kurulduğu günden bu yana MÜSİAD'da yer alıyor.

Abdurrahman Kaan, MÜSİAD'ta, 2003-2006 yılları arasında Gıda Tarım Sektör Kurul Başkan Yardımcısı, 2006-2009 yılları arasında da Gıda Tarım Sektör Kurul Başkanı olarak görev yaptı.

Kaan, 2009'dan sonra MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sektör Kurullarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Bütçe ve Mali İşler Başkanlığı yaptıktan sonra 4 yıl da teşkilatlanmadan sorumlu olarak çalıştı.

Yurtiçi Teşkilatlanmadan ve eğitim, Kültür, Araştırma ve Yayınlar komisyonlarından 2012 yılından bu yana sorumlu olan Kaan, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Bugün 11 bini aşan üyeye ulaşan, 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan derneğin, yurt içinde 86 irtibat noktası bulunuyor. MÜSİAD, yurt dışında ise 68 ülkede toplamda 181 noktada hizmet veriyor.

Kurucu Genel Başkanı'nın Erol Yarar olduğu MÜSİAD'da, önceki yıllarda derneğin kaptan koltuğuna Ali Bayramoğlu, Ömer Bolat, Ömer Cihad Vardan ve son olarak Nail Olpak oturdu.


Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 17:11

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52