Açlığa ve suça karşı örnek proje

Fakirlerin istedikleri fırından ihtiyaçları kadar ücretsiz ekmek alabilmesi için Orhangazi’de ‘askıda ekmek’ projesi başlatıldı.

Açlığa ve suça karşı örnek proje
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde başlatılan "askıda ekmek" projesi takdir topladı. Orhangazi Fırıncılar Derneği ve toplum Destekli Polislik Bürosu işbirliğiyle yürütülen ‘askıda ekmek’ projesi hayata geçirildi. Başak unlu Mamulleri’nde start alan proje ilçedeki bütün ekmek fırınlarında uygulanmaya başlayacak. Fırın sahibi Yusuf Matur, maddi durumu iyi olmayan insanların artık ilçedeki fırınlarda bulunan askıdaki ekmeklerden rahatça ekmek alabileceğini ifade ederek, yardımsever vatandaşların ücretli ekmek alırken bir ya da iki ekmeği askıya koyabileceğini söyledi.

Fırının giriş kapısının hemen yanında yer alan ‘askıda ekmek’ levhasında bağışlanan ekmek sayısının sürekli güncelleneceğine dikkat çeken toplum destekli polisler ise, “Bu proje bizim birlik ve beraberliğimizi sağlayacak. Bu durumda herkes birbirine minnet duyacak. Bu vesile ile ihtiyacı dolayısıyla suç işleyecek birisi, ‘Benim ihtiyacım var, ama ben bir zaman buradan ekmek aldım. Zarar vereceğim insan bana ekmeğimi bırakan insan olabilir mi’ diyebilecek. Belki de kişi bundan ötürü suç da işlemeyecek. Bizler büyük bir milletiz. Büyük bir milletin de vasıfları, kendi dışındaki bütün canlılardan kendisini sorumlu hissetmesi ve elindekini diğer insanlarla paylaşabilmesidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 23:55

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52