Yayla esnafına gıda güvenliği dersi

Giresun'da, yaylalarda turizm ve piknik faaliyetlerinin artması nedeniyle, oluşturulan komisyon tarafından yaylalarda esnaflara yönelik gıda güvenliği eğitimleri verildi.

Yayla esnafına gıda güvenliği dersi


Haber / Abdullah Türkmen
Gıdavitrini - Yaz döneminde Giresun ilindeki yaylalarda turizm ve piknik faaliyetlerinin artması nedeniyle, valiliğin koordinasyonunda ilgili kurumlardan personellerin katılımıyla oluşturulan komisyon tarafından, Kümbet-Uzundere, Kulakkaya-Bektaş ve Paşakonağı yaylalarında esnaflara yönelik gıda güvenliği eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Eğitimlerde; gıda üretim, satış ve tüketim zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının kontrol altına alınması amaçlanıyor. Yaylalardaki çalışmalara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Ticaret Müdürlüğü'nde görevli personel ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim, gıda mühendisi ile Gıda ve Yem Şube Müdürü katıldı.

Esnaflara; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, işletme kayıt belgesi, fiyat listeleri, kişisel hijyen, gıda mevzuatı, gıda hijyen yönetmeliğine ait uygulamalar konusunda teorik ve pratik bilgiler verildi.
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamaya göre fırın, kasap, lokanta, bakkal-market, kahvehane başta olmak üzere Kümbet-Uzundere’de 32, Bektaş ve Kulakkaya’da 31 ve Paşakonağı’nda 10 olmak üzere toplamda 73 esnafa görsel sunum yapılarak, ayrıca merak ettikleri hususlarla ilgili sorular cevaplandırıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2017, 13:01

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52