Alaçatı'da otlu lezzetler yarıştı

5. Alaçatı Ot Festivali, 10 bin ziyaretçinin katılımıyla karnaval havasına bürünürken, yemek ve ot toplama yarışmalarıyla heyecan dolu anlar yaşandı.

Alaçatı'da otlu lezzetler yarıştı
5. Alaçatı Ot Festivali coşku içerisinde geçti. Bu yıl "arapsaçı" temasıyla gerçekleşen ve süresi bir önceki yıla göre uzatılarak dört güne çıkarılan festival boyunca alaçatı sokaklarında ot tezgahları ve kokusu eksik olmadı. Ziyaretçi sayısının 10 bini geçtiği festival,sadece alaçatı'da değil yakın bölge otellerin büyük bölümünü doldurdu.

Etkinlik süresince "Ot"konusu etrafında şekillenmiş yemek atölyeleri, sağlıklı yaşam seminerleri, ot toplama ve tanıtım gezileri, otlu yemek tanıtımları ve satışları gerçekleşti; fotoğraf, keçe,heykel, kağıt sergileri ile müzik dinletileri ve konserler sanatseverlerle buluştu. Yüzlerce kişinin katıldığı Ot Festivali Korteji ise adeta nefes kesti.

"En Güzel Otlu Yemeği Kim Pişirdi" adlı yemek ve "En Çok Ot Çeşidini Kim topladı" yarışmalarındaysa heyecan doruktaydı. Yirmi beş yarışmacının, jüri üyelerini etkileyip dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiği yarışta; yarışmacılar en çok Çeşme'nin karakteristik bitkisi enginar ve festivalin teması da olan arapsaçı adlı bitkiyi kullanmayı tercih etti.

Yarışmada Çeşme mutfağının klasik otlu yemeklerinin yanı sıra "Enginarlı tatlı", "Enginarlı Küfene" gibi özgün lezzetler de dikkat çekti, beğeni topladı. Bu güzel festival harika bir müzikle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 00:21

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52