Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Üretim sıçradı ama tüketim yetersiz!

Gıda Ekonomisi

Bizim gibi zeytin üreticisi olan ülkelerde ortalama tüketim 15 kilogram iken bizde maalesef kişi başı tüketim 1.5- 2 kilogramda kaldı.

Şifa Üniversitesi ve Zeytincilik Araştırma İstasyonu iş birliğinde Zeytinyağı v Sağlık Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumda konuşan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Necdet Kaplan, "Ülkemiz zeytin üretiminde dünya ikincisi, yağlık zeytin ve zeytinyağı üretiminde ise dünyada 4. sırada. Zeytin üretimimiz yüzde 300 oranında arttı. Ancak bizim gibi zeytin üreticisi olan ülkelerde ortalama tüketim 15 kilogram iken bizde maalesef kişi başı tüketim 1.5- 2 kilogramda kaldı. Bu önemle üzerinde durulması gereken bir konu” dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.