Masa başında uz
un saatler çalışan ya da evde zaman geçirenler "Hareketli değilim bu nedenle sürekli kilo alıyorum" diye dert yanıyor.8-10 saat hiç aktivite yapmayarak gününü geçirenler üzerinde yapılan bir araştırma sizlere açıklayacağım beş yağ yakıcı besin ile bölgesel zayıflama sağlandığını gösteriyor.
Peki egzersiz yapmadan sadece yiyeceklerle bedenimiz zayıflamayı nasıl başarıyor? Bazı besinlerin içindeki biyoaktif bileşenler yağ sentezini hızlandıran mekanizmaları bozup daha çok yağ yakımı sağlıyor. İşte hareketsizler için zayıflamayı hızlandıran beş besin.
BEYAZ PEYNİR: Son araştırmalar peynirin zayıflatıcı etkisi olduğunu gösteriyor. Peynir hem yüksek protein hem de kalsiyum ihtiva ettiği için
obeziteyle mücadele eden bir süt ürünü. Çünkü peynirin içindeki kalsiyum, bağırsaklarda yiyeceklerden gelen yağ asitlerine bağlanarak kompleks molekül oluşturup yağın emilme
sini önler ve vücuttan dışkı ile atılmasına destek olur. Peynir yedikçe kalsitriol denilen bir bileşik baskılanır, böbreklerde ve yağ hücrelerinde yağ asitleri yanmaya başlar ve yiyeceklerdeki yağların depolanması önlenir.
NAR
SUYU: Kış mevsiminin antosiyanidin içeriği en yüksek meyvesi nar kanda flavonoid düzeyini maksimum düzeye çıkarır ve vücudun yağ yakma hızını artırır. Nar suyu C vitamini ve resveratrol adlı antioksidanı da içerdiği için bölgesel yağlanmayı da azaltır.
SARIMSAK: Sarımsağın çiğ halde ezilerek tük
etilmesi yemeklerdeki yağın emilimini azaltır, vücuttan atılmasını kolaylaştırarak daha az kalori alınmasını sağlar. Öğle ve akşam yemeklerinde
salatalara
zeytinyağı ile eklenen sarımsağın hareketsiz bedende zayıflatıcı etkisinin çok güçlü olduğu belirtiliyor.
SOĞUK YEŞİL ÇAY: Günde ortalama 4-6 fincan içilmesi önerilen yeşil çayda zayıflatan biyoaktif bileşenin adı epigallo kateşin gallat. Araştırmalara göre yeşil çay soğutulup tüketildiğinde yağ yakma gücü neredeyse 2-3 kat kadar artıyor. Yine araştırmalar yeşil çayın aç karnına veya spordan önce içildiğinde yağ yakıcı etkisinin daha da yükseldiğini gösteriyor.
BAL: Metabolizmamızın düzenlenmesinde yardımcı olan doğal besin balın içerdiği 22 amino asit, vitamin ve mineraller zayıflamayı da kolaylaştırıyor. Balı tarçınla karıştırarak veya ılık limonlu suyun içine koyarak yemekten sonra tüketirseniz asit salınımı baskılanıyor, midede daha uzun süre kalan yiyecekler tokluk sağlıyor. Sizlere önerim birer
tatlı kaşığı balı
kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinden sonra limonlu suya karıştırarak veya az tarçınla harmanlayarak tüketmeniz.
sabah.com.tr
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!